Talous

Aasian pörssikurssit toipuvat tiistain syöksystä

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Aasiassa pörssikurssit ovat olleet vihreällä kaupankäynnin alkaessa eilisen syöksylaskun jälkeen.

Hongkongin pörssin Hang Seng -indeksi nousi 2,36 prosentilla laskettuaan eilen yli viisi prosenttia.

Shanghain pörssin pääindeksi oli 1,25 prosenttia nousussa ja Shenzhenin pörssin Shenzhen Composite -indeksi oli 1,59 prosenttia nousussa.

Tokion pörssin pääindeksi Nikkei nousi 3,13 prosentilla tänään kaupankäynnin alkaessa. Eilen Nikkei syöksyi lähes viisi prosenttia pakkaselle. Nikkein eilinen pudotus oli pahin sitten marraskuun 2016, jolloin Donald Trump valittiin Yhdysvaltain presidentiksi.

Osakkeet lähtivät Aasiassa tiistaina rajuun pudotukseen, kun New Yorkin pörssin Dow Jones putosi 4,6 prosentilla maanantaina. Tiistaina paniikki rauhoittui myös Wall Streetillä, sillä Dow Jones oli pörssin sulkeuduttua 2,3 prosenttia plussalla.

Kurssit niiasivat myös Euroopassa, mutta alamäki tasaantui reilun kahden prosentin laskuksi. Pahimman paniikin hälvennyttyä markkinoilta epätietoisuus jäi kuitenkin kalvamaan. CMC:n analyytikko David Madden arvioi, että sijoittajat eivät oikein tiedä, miten päin olisivat. Madden kuvaili, että osa sijoittajista ryntäsi ostamaan halventuneita osakkeita, kun taas osa odotti pidättyväisesti vielä uutta pudotusta.

Pelkoja inflaation kiihtymisestä

Ennen notkahdusta Yhdysvalloissa oli takana pitkä pörssin nousuputki. New Yorkin pörssikurimuksen taustalla ovat eri arvioiden mukaan nimenomaan pelot inflaation kiihtymisestä. Inflaation kiihtyminen saattaa johtaa siihen, että Yhdysvaltain keskuspankki Fed nostaa ohjauskorkojaan odotettua nopeammin, mikä olisi myrkkyä osakemarkkinoille.

Inflaation kiihtymisen taustalla on se, että lukuisat suuryritykset ovat kertoneet nostavansa palkkoja ja bonuksia sen jälkeen, kun presidentti Donald Trump päätti joulukuussa supistaa yritysveroja massiivisesti.

Lisäksi Yhdysvaltain pitkien valtionlainojen korot ovat nousussa. Korkotason nousu on omiaan ohjaamaan rahaa osakemarkkinoilta korkomarkkinoille.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat