Ulkomaat

AFP: Luolassa loukussa olleilla thaipojilla ei ollut ruokaa, joten he elivät sadevedellä 9 päivää

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Luolassa loukussa olleilla thaipojilla ei ollut ruokaa, joten he elivät sadevedellä yhdeksän päivää, kertoo uutistoimisto AFP.

Pojat jäivät loukkuun luolaan, kun vesi alkoi nousta. Guardianin mukaan valmentaja kertoo ajatelleensa, että luolasta olisi toinen uloskäynti, joten ryhmä liikkui kohti luolan takaosaa.

Valmentajan mukaan kaikki suostuivat menemään luolaan, Guardian kertoo tiedotustilaisuudesta. Kukaan ei ollut aiemmin ollut luolassa.

Kun joukko näki veden nousevan luolaan, he aikoivat lähteä. Paluumatkalla he kuitenkin ymmärsivät olevansa loukussa, Guardian siteeraa valmentajaa.

Valmentaja sanoo, että he eivät olleet ymmärtäneet, miten kauas vesi voi nousta luolissa.

Valmentaja vakuuttaa, että kaikki osaavat uida, toisin kuin on väitetty.

Vesi nousi valmentajan mukaan melkein kolme metriä ja pojat yrittivät kaivaa turvallisempaa tilaa.

Pojat saivat ruokaa vasta sitten, kun sukeltajat löysivät heidät.

Thaipojat pääsivät tänään sairaalasta.

Thaimaassa luolassa loukussa olleet 12 thaipoikaa ja heidän valmentajansa ovat päässeet tänään sairaalasta. Jalkapallojoukkue pääsi sairaalasta päivää aikaisemmin kuin arvioitiin.

Pojat puhuvat tänään lehdistölle ensimmäistä kertaa koettelemuksestaan. Maan viranomaiset toivovat, että lehdistötilaisuus tyydyttäisi kiinnostuksen tapahtumiin ja pojat voisivat palata normaaliin elämäänsä ilman, että media seuraisi heitä.

Asiantuntijat varoittavat, että pojat voivat kärsiä pitkäaikaisesta ahdistuksesta, joten tilaisuutta tarkkaillaan tiiviisti. Psykiatrit ovat tarkistaneet lehdistön kysymykset etukäteen.

– Todennäköisesti he (pojat ja valmentaja) palaavat heti kotiin lehdistötilaisuuden jälkeen, Thaimaan hallituksen tiedottaja Sunsern Kaewkumnerd sanoi ennen lehdistötilaisuuden alkamista.

Pojat ja heidän valmentajansa jäivät luoliin loukkuun useaksi viikoksi. Viimeiset heistä pelastettiin sukeltajien avustuksella luolista viime viikolla.

Pojat ovat 11–16-vuotiaita. Lääkärit ovat ohjeistaneet perheitä välttämään toimittajia ainakin kuukauden sairaalasta pääsemisen jälkeen. Vaikka poikien ja valmentajan sanotaan olleen hyvässä henkisessä ja fyysisessä kunnossa, heitä tarkkaillaan mahdollisen pitkäaikaisen trauman vuoksi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat