Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Aki Lindén ryöpyttää kokoomuksen vaaliohjelmaa

LEHTIKUVA / ANTTI HÄMÄLÄINEN

SDP:n kansanedustaja Aki Lindén sanoo, että sosiaali- ja terveyspolitiikan tavoitteet ja keinot ovat täydellisessä ristiriidassa keskenään kokoomuksen vaaliohjelmassa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Lindén on entinen perhe- ja peruspalveluministeri.

– Kokoomukselle terveys-, vanhus- ja muut sotepalvelut ovat ongelma. Puolue lupaa niiden parantamista, muun muassa hoitoon pääsyä ja terapiatakuuta, mutta ei ole valmis lisäämään niiden julkista rahoitusta. Vaikka palveluja ostettaisiin yksityisiltä, tarvitaan lisää rahoitusta. Yksityistäminen ei ole mikään ”taikatemppu”, jolla asiat voidaan hoitaa ilman riittävää rahoitusta.

Kokoomus esittää miljardin euron leikkausta julkisiin sotemenoihin, vaikka reaalinen tarve on yksi miljardi lisää. Säädetty rahoituslaki turvaa tuon suuruisen kasvun, Lindén huomauttaa tiedotteessaan.

– Kokoomus vaatii julkisen sektorin kutistamista. Julkiseen sektoriin lasketaan kuuluvaksi myös julkisesti rahoitetut yksityisiltä ostetut palvelut. Tällaisen linjan toteuttaminen heikentäisi palveluja ja hyvinvointia.

Lindén pitää kuvaavana, että kokoomuksen vaaliohjelmassa sote tulee tärkeysjärjestyksessä viimeisenä.

– Kansalaisten mielissä se on kuitenkin vaalien tärkein asia. Ei anneta kokoomuksen yksityistää terveydenhuoltoamme ja sosiaalipalveluitamme omille etupiireilleen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE