Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

AKT aloittaa saarron satamissa – tähtäimessä UPM:n paperi, sellu ja kartonki

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT aloittaa tänään aamulla satamissa saarron metsäteollisuusyhtiö UPM:n tuotteille tukeakseen Paperiliiton ja Sähköliiton lakkoja. Saarron aikana ahtaajat eivät käsittele UPM:n paperia, sellua ja kartonkia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Paperiliiton ja Sähköliiton lakko UPM:n tuotantolaitoksilla alkoi vuodenvaihteessa.

AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko on arvioinut STT:lle, että saarto tulee koskemaan ennen kaikkea UPM:n tuotteiden tuontia.

Työriita UPM:n ja Paperiliiton välillä on venynyt pitkäksi, koska UPM haluaa solmia liiton kanssa liiketoimintakohtaiset työehtosopimukset, kun taas Paperiliitto haluaa koko yhtiötä koskevan sopimuksen.

UPM on todennut, että AKT:n saarto ei edistä neuvottelujen aloittamista. UPM sanoi viime viikolla toivovansa edelleen, että se pääsee pian neuvotteluihin Paperiliiton kanssa.

Paperiliitto päätti torstaina jatkaa vuodenvaihteessa alkanutta lakkoaan kahdella viikolla. Lakon on määrä jatkua 19. helmikuuta saakka, ellei sopua synny sitä ennen.

UPM pitää kiinni tavoitteestaan sopia työehtosopimukset liiketoimintakohtaisesti. Paperiliitto ei ole suostunut aloittamaan neuvotteluja erillisistä sopimuksista. Liitto on jo solminut konsernikohtaiset sopimukset Stora Enson ja Metsä Groupin kanssa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE