Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Amazonin Bezos tukee yritysverotuksen korotusta, republikaanit vastustavat raivoisasti kahden biljoonan pakettia

LEHTIKUVA / AFP Saul Loeb

Verkkokauppayhtiö Amazonin perustaja ja toimitusjohtaja Jeff Bezos on ilmoittanut tukevansa Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin ajamaan infrastruktuuripakettiin liittyviä yritysverotuksen korotuksia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Amazonin sivuilla julkaistussa lausunnossaan Bezos kehottaa sekä republikaaneja että demokraatteja työskentelemään yhdessä Yhdysvaltain kilpailukyvyn varjelemiseksi.

–  Tuemme Bidenin hallinnon keskittymistä rohkeisiin sijoituksiin amerikkalaiseen infrastruktuuriin. Sekä demokraatit että republikaanit ovat tukeneet infrastruktuuria menneisyydessä, ja nyt on oikea aika tehdä yhteistyötä tämän toteuttamiseksi.

Bezos sanoo Amazonin tunnustavan tarpeen myönnytyksille kaikilta osapuolilta paketin yksityiskohtien ja sen rahoittamisen osalta ja mainitsi yhtiön tukevan yritysveroasteen kasvatusta.

Kongressin republikaanit ovat hyökänneet voimalla Bidenin hallinnon kaavailemaa kahden biljoonan dollarin infrastruktuuripakettia vastaan. Maanantaina senaatin sääntöjen tulkinnasta vastaava viranomainen vahvisti, että demokraatit voivat hyväksyä paketin senaatissa ilman republikaaniääniä, New York Times kertoi.

Demokraatit hallitsevat sekä kongressin edustajainhuonetta että senaattia, jossa puolueella on hiuksenhieno 50 senaattorin johtoasema. Kun sadan senaattorin äänestys menee tasan, on ratkaiseva ääni varapresidentti Kamala Harrisilla.

Historiallisen suuren infrastruktuuripaketin toteuttaminen voi kuitenkin tietää vaikeita neuvotteluja. Koska puolueen kontrolli kongressista on hiuskarvan varassa, on lähes kaikkien demokraattien äänestettävä paketin puolesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Toimituksen kommentit
21.4.2021
Paperiteollisuuden alasajo ei jää tähän – hedelmätön vastakkainasettelu ja jankkaus Suomen kilpailukyvystä hautaavat ongelman todelliset syyt
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE