Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Ammattiliittoihin vyöryy nyt jäsenhakemuksia”

Lehtikuva / Markku Ulander
Jarkko Eloranta.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kirjoitti tänään blogissaan koronakriisin havahduttaneen palkansaajat hakemaan turvaa ammattiliitoista. 

Johannes Ijäs

Demokraatti

– Ei vain Suomessa vaan Euroopassa laajemminkin, samoin kuin Yhdysvalloissa. Kriisi on nostanut ammattiyhdistysliikkeen ja ammattiliiton jäsenyyden merkityksen aivan uudelle tasolle, Eloranta kirjoitti.

– Ammattiliittoihin vyöryy nyt jäsenhakemuksia, hän tiivisti. 

SAK:n jäsenpäällikkö Eija Harjula kertoo Demokraatille, että jäsenhakemusten määrän nousu vaihtelee liitoittain. 

Harjulan mukaan erityisesti Palvelualojen ammattiliittoon on tulossa paljon väkeä, jopa tuhansittain. Harjula tietää myös, että esimerkiksi Teollisuusliittoon tulee nyt jäseniä.

– Ylipäätään kaikki SAK-laiset liitot sanovat, että yhteydenottojen määrä on kasvanut. Ihmiset ovat aktivoituneet. Haetaan selkänojaa jostain ja ay-liike on aika luonteva taho monille. 

Harjula kertoo, että SAK:ssa jäsenasioihin liittyvän liitot.fi-sivustoon ja puhelimeen yhteydenotot ovat kasvaneet kolmanneksella. 

– Selvästi ihmisten herääminen on havaittavissa. Siellä missä hätä on suurin aina käy niin, että kontaktointi kasvaa, Harjula kertoo.

Palvelualojen ammattiliitto PAMin järjestöpäällikkö Heidi Lehikoinen vahvistaa Demokraatille pitävän paikkansa, että aivan viime aikoina PAMiin on tullut tuhansia uusia jäsenhakemuksia.

– Tilanne on nyt sellainen, että me emme hirveästi halua tällä rehvastella, Lehikoinen toppuuttelee ja viittaa siihen, että Suomi taistelee tällä hetkellä koronaa vastaan. 

– Ihmisten hätähän tässä on kyseessä, meidän tehtävä on auttaa heitä.

– Huomio on se, että ihmisiä ammattiliitto kiinnostaa ja ammattiliiton tuoma turva on selkeästi merkityksellinen tänä aikana, Lehikoinen sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE