Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Australian edellinen pääministeri ajautumassa vaikeuksiin korona-ajan ministerijärjestelyjen takia

AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT
Australian nykyinen pääministeri Anthony Albanese tapasi Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin Itä-Aasian maiden huippukokouksessa Phnom Penhissä 13. marraskuuta.

Australian edellistä pääministeriä Scott Morrisonia odottaa parlamentissa epäluottamuslause hänen pääministeriaikaisten ministerijärjestelyjensä takia, kertoi nykyinen pääministeri Anthony Albanese maanantaina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Morrison otti itselleen salaa useita muiden ministerien vastuulla olleita tehtäviä koronaviruspandemian aikana. Hän määräsi itselleen ministeritehtäviä sisä-, terveys-, rahoitus-, teollisuus- ja luonnonvaraosastoilla kertomatta kollegoille tai yleisölle. Morrison itse on sanonut, että pandemian aikana hänen oli välttämätöntä nimittää itsensä eräänlaiseksi reserviministeriksi.

Asiasta suoritettiin hiljattain tutkinta, jossa entinen korkeimman oikeuden tuomari totesi Morrisonin toiminnan syöneen luottamusta hallitukseen, vaikka Morrisonin ei lopulta katsottu tehneen mitään suoranaisesti laitonta.

TUTKINNAN tehnyt tuomari esitti sellaisten porsaanreikien sulkemista, jotka olivat mahdollistaneet Morrisonin toiminnan.

-  Teemme myöhemmin tällä viikolla lakiesityksiä varmistaaksemme, ettei tällaista voi enää ikinä tapahtua, Albanese sanoi.

Albanese myös totesi, että Morrisonin pitäisi joutua poliittiseen vastuuseen teoistaan. Epäluottamuslause lisäisi Morrisonin painetta erota kansanedustajan tehtävästään.

Liberaalipuoluetta edustava Morrison oli Australian pääministeri vuosina 2018-2022. Hän hävisi toukokuun parlamenttivaalit Albanesen johtamalle työväenpuolueelle.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE