Barcelonalle riitti tasapeli jatkopaikkaan, Tottenhamille dramaattinen voitto, Liverpool kompuroi rumasti Belgradissa

Englannin Valioliigassa syksynsä tappiotta taivaltanut Liverpool koki kovia eurokentillä tiistaina, kun Belgradissa vieraitaan isännöinyt Punainen Tähti vei Mestarien liigan C-lohkon pelin 2–0. Maalit viimeisteli Milan Pavkov.

DEMOKRAATTI/STT

24-vuotias hyökkääjä Pavkov puski uransa ensimmäisen euromaalin 22. minuutilla, ja seitsemän minuuttia myöhemmin hän veti voimalla 2–0-sokkijohdon. Toisella puoliajalla Liverpool piti palloa yli 80-prosenttisesti ja sai pelivälineen kahdesti maalipuihin, mutta 55-tuhatpäisen ja fanaattisen kotiyleisön edessä pelannut Tähti ja maalivahtinsa Milan Borjan kestivät.

– Pojat ovat hyvin pettyneitä, minä olen hyvin pettynyt ja meidän on tehtävä parempaa jälkeä, Liverpool-valmentaja Jürgen Klopp tiivisti sokkihoidon Belgradissa.

Liverpoolille tappio oli toinen neljästä pelistä alkulohkossa, Punaiselle Tähdelle voitto puolestaan oli ensimmäinen Mestarien liigassa 26 vuoteen. Lohkon toisessa ottelussa Napoli ja PSG pelasivat 1–1-tasapelin, ja kahta kierrosta ennen lohkopelien päätöstä tilanne on täysin auki: Liverpool ja Napoli 6 pistettä, PSG 5 ja Punainen Tähti 4.

Europeleissään tuskaillut PSG pääsi johtoon Juan Bernatin maalilla hieman ennen taukovihellystä, mutta Napoli sai kotitasapelin Lorenzo Insignen rangaistuspotkulla.

A-lohkon varhaispelissä belgialainen Club Brugge haki peräti 4–0-voiton Monacon vieraana. Monacon valmentajaksi lokakuussa astunut Thierry Henry ei ole voittanut yhtään viidestä ottelustaan Monaco-käskyttäjänä, ja kun Atletico Madrid voitti myöhäispelissä Dortmundin 2–0, ratkesi Monacon putoaminen jatkopeleistä. Dortmundin rinnalle lohkokärkeen nousseelle Atleticolle maalasivat Saul Niguez ja Antoine Griezmann.

Kane Spurs-sankari

B-lohkon huippupelissä Inter ja Barcelona pelasivat Milanossa 1–1-tasapelin. Yhä ilman Lionel Messiä pelaava Barca pääsi 83. minuutilla johtoon Malcomin maalilla, mutta Mauro Icardi viimeisteli neljä minuuttia myöhemmin tasoituksen hyvävireiselle Interille. Tasapelipiste varmisti kuitenkin Barcelonalle jatkopaikan.

Tottenham oli jo luisumassa jatkopeleistä, mutta loppuvaiheissa pelastajaksi nousi tuttu mies. Harry Kane tasoitti vierailija-PSV:n johdon 78. minuutilla, ja oli sitten vahvasti mukana 89. minuutin 2–1-voittomaalissa. Kanen voittomaali saattoi lopulta olla PSV:n Trent Sainsburyn oma maali, mutta oli miten oli, Tottenham otti tärkeääkin tärkeämmän voiton. Spurs on kolmen pisteen päässä Interistä.

D-lohkossa Porto voitti Moskovan Lokomotivin 4–1 ja Schalke Galatasarayn 2–0. Porto johtaa lohkoa kahdella pisteellä Schalkeen, Galatasaray on neljän pisteen päässä Schalkesta. Kaikki pelinsä hävinnyt Lokomotiv on jo ulkona jatkopeleistä.