Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Biden on puhunut Netanjahun ja Abbasin kanssa

LEHTIKUVA / AFP Brendan Smialowski
Yhdysvaltain presidentti Joe Biden.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on keskustellut sekä Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun että palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin kanssa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Biden kertoi Netanjahulle olevansa vakavasti huolissaan väkivallan kiihtymisestä Israelin ja palestiinalaisten välillä. Samalla hän kuitenkin sanoi tukevansa voimakkaasti Israelin oikeutta puolustautua ”Hamasin ja muiden terroristijärjestöjen” rakettihyökkäyksiä vastaan, kertoi Valkoinen talo.

Biden keskusteli myös Israelin iskusta tornitaloon Gazassa. Tornitalossa sijaitsivat sekä al-Jazeera -kanavan että uutistoimisto AP:n toimistot.

– Netanjahu korosti, että Israel tekee kaikkensa, jotta sivullisia ei vahingoitettaisi. Tästä on todisteena sekin, että talot, joissa on terroristien oleskelupaikkoja, tyhjennetään sivullisista ennen kuin niihin isketään, sanottiin pääministerin kanslian tiedotteessa.

Abbasille Biden korosti, että Hamasin rakettitulen Israeliin on loputtava.

Samalla presidentti vakuutti olevansa erittäin sitoutunut kahden valtion ratkaisuun, joka on paras tapa saada aikaan oikeudenmukainen ja kestävä ratkaisu Israelin ja palestiinalaisten konfliktiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE