Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Bloomberg: Suositusta Johnson & Johnsonin koronarokotteelle odotetaan Euroopan lääkevirastolta maaliskuun alkupuolella

LEHTIKUVA / AFP Justin Tallis

Euroopan lääkeviraston (EMA) on määrä antaa suosituksensa lääkeyhtiö Johnson & Johnsonin koronavirusrokotteesta 11. maaliskuuta, kertoi EU-viranomainen perjantaina uutistoimisto Bloombergille.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

EMA:n mahdollisen hyväksynnän jälkeen myyntiluvan käsittely siirtyy EU-komissiolle. Kyseessä olisi neljäs EU:ssa hyväksytty koronavirusrokote. Aiemmin myyntiluvan ovat saaneet Astra Zenecan, Modernan sekä Pfizerin ja Biontechin rokotteet.

Yhdysvalloissa asiantuntijapaneelin oli määrä äänestää perjantaina Johnson & Johnsonin koronarokotteen hyväksymisestä hätätilakäyttöön.

FDA: Pfizerin ja Biontechin rokote säilyy -20 asteessa

Pfizerin ja Biontechin kehittämää koronarokotetta voidaan jatkossa säilyttää jonkin aikaa aiemmin vaadittua korkeammassa lämpötilassa, linjasi Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA.

FDA:n mukaan jäädytettyä ja laimentamatonta rokotetta voidaan jatkossa kuljettaa ja säilyttää lääkepakastimille ominaisissa lämpötiloissa. Tavallisesti lääkepakastinten lämpötila on noin 20 pakkasasteessa.

FDA:n päätös höllentää aiempaa vaatimusta, jonka mukaan kyseistä rokotetta tulisi säilyttää 60–80 pakkasasteessa.

Pfizer oli jättänyt FDA:lle uutta tutkimustietoa, jonka mukaan rokote pysyy vakaana tavallisissa pakastinlämpötiloissa jopa kahden viikon ajan.

Norja avaa työmatkaliikennettä

Norjan hallitus on päättänyt avata rajansa päivittäiselle työmatkaliikenteelle Suomesta ja Ruotsista ensi maanantaista alkaen. Ehtona rajan ylittämiselle on todistus sekä työpaikasta että enintään viikon vanhasta negatiivisesta koronavirustestistä.

Norjan päätös sulkea raja noin kuukausi sitten muilta kuin terveydenhuollon työntekijöiltä on aiheuttanut Norjan hallituksen mukaan suuria vaikeuksia noin 3  000:lle rajan yli töissä käyvälle.

Päätös rajan avaamisesta syntyi sen jälkeen, kun Ruotsin pääministeri Stefan Löfven oli puhunut asiasta puhelimessa Norjan pääministerin Erna Solbergin kanssa.

Ruotsin sosiaalihallitus: Raskaana olevat osittain koronan riskiryhmää

Ruotsin sosiaalihallituksen mukaan lasta odottavat naiset pitää määritellä raskausviikkojen 22–36 osalta kuuluviksi koronavirustaudin riskiryhmään. Uusi arvio perustuu siihen, että tautiin sairastuminen lisää ennenaikaisen synnytyksen mahdollisuutta, mikä on puolestaan aina riski niin äidille kuin lapsellekin.

Sosiaalihallitus suosittaa, että kyseisillä viikoilla raskaana olevat naiset saisivat mahdollisuuden työskennellä niin tartuntaturvallisesti kuin vain mahdollista.

Ruotsin sosiaalihallituksen mukaan ei ole todisteita siitä, että covid-19-tauti olisi itsessään normaalia vaikeampi raskauden takia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE