Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Brasilian koronatilanne huolettaa Yhdysvalloissa

Istock

Koronaviruskuolemien laskeva trendi Yhdysvalloissa jatkuu. Maassa kirjattiin Johns Hopkinsin yliopiston mukaan lauantaina paikallista aikaa 1 127 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Lukema on noin 100 pienempi kuin viime viikon lauantaina. Päivittäiset kuolinluvut ovat Yhdysvalloissa olleet tällä viikolla 1 000–1 500:n tienoilla, kun toukokuun alussa koronakuolemia raportoitiin säännöllisesti noin 2 000 päivässä.

Viruksen pahiten koettelemassa osavaltiossa New Yorkissa raportoitiin lauantaina paikallista aikaa 84 kuolemaa. Kyseessä on ensimmäinen alle 100 kuoleman päivä sitten maaliskuun. Epidemiahuipun aikaan huhtikuussa New Yorkissa raportoitiin jopa 800 kuolemaa päivässä.

Koronatartuntoja yli 1,6 miljoonaa.

Sunnuntaiaamuna Yhdysvalloissa oli todettu lähes 1,67 miljoonaa koronavirustartuntaa ja yli 98 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Lähes 330 miljoonan asukkaan Yhdysvalloissa koronavirukseen on kuollut miljoonaa asukasta kohti 298 ihmistä, kertoo tietosivusto Worldometer.

CNN kertoi sunnuntaina, että New Yorkin poliisissa on koronavirukseen liittyen kuollut 43 poliisia. New Yorkin poliiseista 5 739 on saanut koronaviruksen. Sairastuneista poliiseista 5 598 on palannut jo takaisin töihin.

Brasilian tilanne huolettaa Yhdysvalloissa.

Yhdysvalloissa saatetaan kieltää matkustaminen Brasiliasta Yhdysvaloihin, kertoi presidentin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Robert O’Brien CBS:n ohjelmassa Face the Nation sunnuntaina.

Koronavirustartuntoja Brasiliassa on todettu toiseksi eniten maailmassa Yhdysvaltojen jälkeen, liki 350 000. Koronavirukseen liittyviä kuolemia Brasiliassa on yli 22 100.

Miljoonaa asukasta kohti Brasiliassa on tartuntoja yli 1 600 ja kuolleita 104.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan tilanne Brasiliassa on erityisen hälyttävä.

O’Brien sanoo toivovansa, että matkustuskiellosta tulee tilapäinen.

– Mutta Brasilian tilanteen takia teemme kaiken tarvittavan suojellaksemme amerikkalaisia, hän sanoi.

Yhdysvallat on aiemmin keskeyttänyt matkustamisen Kiinasta, Euroopasta ja Britanniasta, kun niissä koronavirustartuntojen määrä alkoi kasvaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE