Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Britanniassa arviolta 100 000 ammattikuljettajan vaje – BP ja Esso sulkivat osan huoltoasemistaan

LEHTIKUVA / AFP Glyn Kirk

Energiayhtiöt BP ja ExxonMobilin omistama Esso sulkivat torstaina osan huoltoasemistaan Britanniassa. Taustalla oli maan kauppaa ja elinkeinoelämää riivaava kuljettajapula, jonka seurauksena polttoaineen jakelu on takkuillut pahasti.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

BP sanoi lausunnossaan, että ”kourallinen” asemia oli suljettu bensiini- ja dieselpulan takia. Yhtiön mukaan toimitusvaikeudet ovat suoraan seurausta kuljettajapulasta.

Britanniassa on arvioitu, että maassa on noin 100 000 ammattikuljettajan vaje. Ennen Britannian EU-eroa työtä tekivät usein maahanmuuttajat, jotka ovat lähteneet maasta pois, kun työn tekeminen Britanniassa vaikeutui. Koronapandemian tuomat rajoitukset pahensivat ongelmaa.

ExxonMobilin tiedottajan mukaan yhtiön toimitusongelmat ovat koskeneet pientä osaa asemista, jotka sijaitsevat Tesco-supermarketien yhteydessä.

–  Teemme yhteistyötä kaikkien kumppaniemme kanssa optimoidaksemme toimitukset ja vähentääksemme asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa, hän sanoi.

Guardianin tietojen mukaan noin 100 BP:n 1 200 huoltoasemasta on jäänyt ilman tiettyjä polttoainelaatuja. Yhtiö on lehden mukaan ohjannut toimituksia tärkeimmille asemilleen.

Pääministeri Boris Johnsonin kanslia kehotti brittejä olemaan hamstraamatta.

–  Britanniassa ei ole pulaa polttoaineista, ja ihmisten tulisi ostaa sitä normaaliin tapaan, sanoi kanslian tiedottaja.

Pula ammattikuljettajista on aiheuttanut häiriöitä myös kauppojen ja ravintoloiden toimituksiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE