Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Brittitiedustelu: Epäselvyys palveluskelpoisuudesta, riittämätön koulutus ja varustus – näillä eväillä Venäjä on lähettänyt mobilisoimiaan reserviläisiä rintamalle

AFP / LEHTIKUVA / STRINGER
Reserviläisiä lähtöseremoniassa Sevastopolissa 27. syyskuuta. Venäjä julisti osittaisen liikekannallepanon 21. syyskuuta 2022.

Britannian sotilastiedustelun mukaan Venäjän osittaisessa liikekannallepanossa mobilisoitujen reserviläisten komennuksille ominaista on epäselvyys palveluskelpoisuudesta, riittämätön koulutus ja varustus sekä sijoittaminen erittäin uuvuttaviin taistelutehtäviin.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tiedusteluraportin mukaan lukuisat esimerkit viittaavat siihen, ettei reserviläisten terveydentilaa ole tarkistettu asianmukaisesti. Monet reserviläiset näyttävät joutuneen palvelukseen vakavista terveysongelmista huolimatta.

Mobilisoidut reserviläiset ovat brittitiedustelun mukaan todennäköisesti kärsineet erityisen raskaita tappioita, kun heidät on esimerkiksi velvoitettu kaivamaan kunnianhimoisia juoksuhautajärjestelmiä tykistötulen alla Svatoven alueella Luhanskissa.

Donetskin alueella reserviläisten uskotaan kärsineen mittavia tappioita rintamahyökkäyksissä Ukrainan vakiintuneille puolustusalueille Bahmutin kaupungin ympärillä.

Tiedusteluraportissa arvellaan Venäjän johdon olevan huolissaan siitä, että yhä useammat reserviläisten perheet ovat valmiita ottamaan riskin pidätyksestä protestoimalla perheenjäsentensä palvelusolosuhteita vastaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE