Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Brittitiedustelu povaa ongelmia Wagnerille

AFP / LEHTIKUVA
Kuvassa Wagnerin johtaja Jevgeni Prigozhin.

Palkkasotilasyhtiö Wagnerilla tulee olemaan entistä pahempia ongelmia saada riittävä määrä taistelijoita rintamalle, ennakoi Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedustelukatsauksessaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Lähiviikkoina tuhansia Wagnerin riveissä taistelleita vankeja tullaan vapauttamaan palveluksesta, koska heille on luvattu armahdus puolen vuoden palveluksen jälkeen. Wagnerin vankien värväys oli kiivaimmillaan viime syksynä.

Vaikka arviolta puolet vangeista on joko kuollut tai haavoittunut taisteluissa, tulee vankeja vapautumaan niin paljon, että Wagnerin henkilöstöpulmat pahenevat entisestään, puolustusministeriö päättelee.

Wagner on ajautunut pahoihin ristiriitoihin Venäjän puolustusministeriön kanssa, ja siltä on todennäköisesti kielletty uusien vankien värvääminen rintamalle.

Britannian puolustusministeriön mukaan Venäjällä tulee myös todennäköisesti olemaan suuria ongelmia, kun suuri määrä väkivaltaisia rikollisia, joilla on kaiken lisäksi takanaan traumaattisia kokemuksia rintamalta, palaa takaisin siviiliin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE