Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Bussinkuljettajan selitys: ei huomannut ratatyökonetta – epäillään nyt myös kahdesta vammantuottamuksesta

LEHTIKUVA / MATS EKMAN

Pohjanmaalla Kaskisissa tasoristeyksessä kolaroineen linja-auton kuljettajaa epäillään törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi kahdesta vammantuottamuksesta, poliisi kertoi keskiviikkona.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Linja-auto ja ratatyökone törmäsivät vartioimattomassa tasoristeyksessä Pyhän Eskilinkadulla viime viikon tiistaina. Turmassa loukkaantui seitsemän linja-auton kyydissä ollutta lasta sekä linja-auton kuljettaja. Lapset olivat matkalla Kristiinankaupunkiin yläkouluun ja lukioon.

Kaksi lapsista joutui turman jälkeen sairaalahoitoon.

-  Heidän osaltaan kuskia epäillään kahdesta vammantuottamuksesta, koska he saivat tilanteessa vähäistä vakavampia vammoja, tutkinnanjohtaja John Forslund kertoi.

Forslundilla ei keskiviikkona ollut päivitettyä tietoa loukkaantuneiden tilanteesta.

Ratatyökoneen vauhti oli 35 kilometriä tunnissa.

Myös bussinkuljettaja joutui turman jälkeen sairaalaan. Tutkinnanjohtaja Forslundin mukaan kuljettajaa on nyt päästy kuulemaan ja hän on kertonut, ettei huomannut ratatyökonetta ennen törmäystä.

Poliisi epäilee, että bussikuski ei pysähtynyt stop-merkin kohdalle ennen tasoristeystä. Poliisin mukaan bussin nopeus kolarihetkellä oli 18 km/h.

Forslund korostaa, että ratatyökoneen kuljettajaa ei ole missään vaiheessa epäilty rikoksesta.

-  Julkisuudessa on pyörinyt tieto, että ratatyökoneen vauhti olisi ollut 57 kilometriä tunnissa, kun oikeasti se oli 35 kilometriä tunnissa. Hän on ajanut aivan rajoituksen mukaan.

Myös Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) on aloittanut tutkinnan turmasta. Otkesin mukaan linja-auto vaurioitui törmäyksessä korjauskelvottomaksi. Ratatyökone suistui törmäyksen jälkeen kiskoilta ja vaurioitui. Lisäksi rataa vaurioitui noin 30 metrin matkalta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE