Ulkomaat

CNN: Las Vegasin ampujalla ei näyttäisi olleen yhteyksiä ulkomaisiin terroristijärjestöihin

LEHTIKUVA / Getty Images
LEHTIKUVA / Getty Images
LEHTIKUVA / Getty Images

Las Vegasin ampujalla ei poliisin tämänhetkisten tietojen valossa näyttäisi olleen yhteyksiä ulkomaisiin terroristijärjestöihin, kertoo uutissivusto CNN.

Las Vegasissa Yhdysvalloissa ainakin 50 ihmistä on saanut surmansa lähivuosikymmenien verisimmässä joukkoampumisessa, kertovat viranomaiset. Haavottuneiden lukumäärä on noussut on yli 400, heistä osa kriittisessä tilassa.

Tämän hetkisten tietojen mukaan poliisi löysi epäillyn kuolleena hotellihuoneestaan. Poliisi epäilee ampujan tappaneen itsensä.

Epäilty 64-vuotiaan nevadalaismies, joka alustavien tietojen perusteella asui lähistön eläkeläisyhteisössä. Poliisi etsi jonkin aikaa myös epäillyn naisystävää, ja kertoi iltapäivällä Suomen aikaa tavoittaneensa tämän.
Poliisi uskoo ampujan toimineen yksin.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump välitti Twitterissä lämpimän osanottonsa verilöylyn uhreille ja heidän omaisilleen.

Las Vegasin poliisin mukaan epäilty avasi tulen Mandalay Bay -hotellin 32. kerroksesta ja alkoi ampua läheisen Route 91 -countryfestivaalin yleisöä. Tulitus oli jatkuvaa, joten ampujalla oli ilmeisesti käytössään sarjatuliase.

Poliisi kertoi löytäneensä ampujan käyttämästä huoneesta useita aseita.

– Ensin kuului särkyvän lasin ääni, ja katsoin ympärilleni nähdäkseni, mitä oikein tapahtuu. Sitten kuului pop, pop, pop. Ehdin hetken ajatella, että selvisimme, koska ammunta lakkasi, mutta sitten se alkoi uudelleen, kertasi silminnäkijä Monique Dekerf CNN:lle.

Paikallisen KLAS-televisiokanavan haastattelema silminnäkijä kertoi nähneensä, miten joku ampui satoja laukauksia väkijoukkoon rakennuksen yläkerroksista.

.Kuin ampuisi kaloja tynnyrissä.

Las Vegasista tavoitettu suomalainen Jorma Vuoksenmaa kertoo joukkoampumisen vaikuttaneen niin, että normaalisti ympäri vuorokauden vilkkaana kuhiseva kaupunki on täysin hiljentynyt.

– Minulla on 26. kerroksen huone, jossa on parikymmentä metriä leveä ikkuna. Tähän näkyy useita pääkatuja, eikä näkymä ole koskaan ollut edes aamuyöstä näin kuollut. Kukaan ei ole lähtenyt mihinkään tässäkään päässä Las

Vegas Stripiä, vaikkei liikennettä täältä olekaan katkaistu, European Sports Betting Consultants -yhtiön kertoimenlaskijana toimiva Vuoksenmaa kertoo STT:lle

CNN:n aseasiantuntijan James Gaglianon mukaan laukausten äänet kuulostivat siltä, että ampuja olisi käyttänyt sotilasasetta.

– Automaattiase, jossa on suuri lipas. Äänen perusteella se kuulosti hieman vyösyöttöiseltä aseelta. Kun tällaisella aseella ammutaan alaspäin, on kuin ampuisi kaloja tynnyrissä, Gagliano sanoi.

Tulitus alkoi kesken countrytähti Jason Aldeanin keikan.

– Olimme katsomassa keikkaa ja meillä oli hauskaa. Sitten alkoi kuulua jotain, joka kuulosti aivan ilotulitusraketeilta. Se olikin automaattiaseen ääni, mutta silloin se kuulosti ilotulitukselta, kertasi konsertissa ollut Joe Pitz.

– Sitten ihmiset alkoivat hälistä Mandalay Bayn puolella lavaa. Ensiapu- ja turvamiehiä huudettiin paikalle ja Jason Aldean pakeni lavalta. Kaikki heittäytyivät maahan ja se oli pelkkää kaaosta, Pitz jatkoi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat