Ulkomaat

CNN: Trumpin vävy Kushner ei kertonut senaatin tiedustelukomitealle henkilökohtaisesta sähköpostistaan

AFP PHOTO/Saul Loeb
USA:n presidentti Donald Trumpin lähipiiristä löytyy koko ajan lisää sähköpostiskandaaleja.
AFP PHOTO/Saul Loeb
USA:n presidentti Donald Trumpin lähipiiristä löytyy koko ajan lisää sähköpostiskandaaleja.
AFP PHOTO/Saul Loeb
USA:n presidentti Donald Trumpin lähipiiristä löytyy koko ajan lisää sähköpostiskandaaleja.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin avustaja ja vävy Jared Kushner ei ole kertonut senaatin tiedustelukomitealla henkilökohtaisesta sähköpostitilistään suljetussa kuulemisessa, uutisoi CNN.

Uutiskanavan tietojen mukaan komitea on lähettänyt asianajajan välityksellä Kushnerille kirjeen sen jälkeen, kun media raportoi Kushnerin lähettäneen tai vastaanottaneen noin 100 töihin liittyvää sähköpostia yksityisestä sähköpostistaan.

Komitean lähettämässä kirjeessä Kushneria ohjeistetaan välittömästi tarkastamaan, että hän on toimittanut komitealle kaikki oleelliset tiedot kuten esimerkiksi dokumentit, joissa kerrotaan hänen ”yksityisestä sähköpostistaan, josta media on raportoinut”. Lisäksi Kushnerin pyydetään tarkastamaan, että hän on toimittanut komitealle tiedot kaikista viestintäsovelluksista tai muista viestintäkanavista, joita hän on käyttänyt tai jotka saattavat sisältää komitean tutkinnan kannalta oleellisia tietoja.

Kushnerin asianajajan mukaan on täysin normaalia, että komitea haluaa varmistaa saaneensa kaikki oleelliset tiedot.

– Arvioimme tilin aikoinaan, ja siellä ei ollut oleellisia dokumentteja, asianajaja myös sanoi.

Senaatin tiedustelukomitea ei ole virallisesti kommentoinut asiaa.

Myös Valkoisen talon ex-päälliköt käyttivät yksityistä sähköpostia työasioihin

Mediatietojen mukaan ainakin kuusi Trumpin läheistä neuvonantajaa on käyttänyt yksityistä sähköpostia keskustellakseen Valkoisen talon asioista. New York Timesin viranomaislähteet ovat kertoneet, että Valkoisen talon entinen strategiapäällikkö Stephen Bannon ja entinen kansliapäällikkö Reince Priebus käyttivät silloin tällöin yksityistä sähköpostiaan työasioista keskustelemiseen. Lehden tietojen mukaan myös neuvonantajat Gary Cohn ja Stephen Miller lähettivät tai vastaanottivat joitakin sähköposteja yksityisiltä tileiltään.

Newsweekin mukaan myös Trumpin tytär Ivanka Trump käytti yksityistä sähköpostia ensimmäisen kuukauden aikana, kun hän työskenteli palkattomana neuvonantajana Valkoisessa talossa.

Vuonna 2016 presidentinvaalien aikaan Trump toistuvasti saarnasi Hillary Clintonille siitä, että tämä oli ulkoministerinä käyttänyt yksityistä sähköpostiaan. Trump käytti sähköpostikohua todistellakseen Clintonin epäluotettavuutta.

Politico: Valkoinen talo aloittanut sisäisen tutkinnan

Verkkolehti Politicon tietojen mukaan Valkoinen talo on aloittanut sisäisen tutkinnan henkilökohtaisten sähköpostitilien käytöstä. Lähteiden mukaan tutkinta aloitettiin Kushneria koskevien uutisten julkaisun jälkeen.

Tutkinta voi lehden mukaan kestää viikkoja tai jopa kuukausia.

STT-AFP, Atlanta

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat