Dallasin suomalaispelaajat näyttivät kaapin paikan Calgarylle

LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Derek Leung
Dallas ja Calgary ottavat NHL:ssä mittaa toisistaan (kuva 5.5. pelistä).

Dallasin suomalaispelaajat olivat ratkaisijan roolissa, kun Stars voitti NHL-jääkiekkoliigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjassa Calgary Flamesin 4-2 lauantaina. Stars nousi kotivoiton ansiosta sarjassa yllättävään 2-1-johtoon.

DEMOKRAATTI/STT

Keskushyökkääjä Roope Hintz viimeisteli ottelun lopussa voittolukemat tyhjään maaliin Jani Hakanpään syötöstä. Puolustaja Miro Heiskanen sai syöttöpisteet kotijoukkueen ensimmäisestä ja toisesta maalista. Esa Lindell syötti Radek Faksan viimeistelemän 1-0-maalin.

Suomalaisten vastuunkanto näkyi myös peliajassa. Heiskanen taisteli koko ottelun rankimman urakan, kun hän sai peliaikaa yli 26 minuuttia. Hintz pelasi 21 minuuttia, eniten Starsin hyökkääjistä.

Flames hallitsi ottelussa kiekkoa ja pelitapahtumia, mutta Stars otti voiton sitkeästi puolustaen ja maalivahti Jake Oettingerin torjunnoin. Oettinger pysäytti ottelussa peräti 39 Flamesin maalintekoyritystä.

Hyökkääjäveteraani Joe Pavelski teki Starsille kaksi maalia.

Panthersin ylivoima piiputtaa

Itälohkossa Washington Capitals yllätti toistamiseen mestarisuosikkeihin kuuluvan Florida Panthersin. Capitals voitti ottelusarjan avauksen Floridassa ja otti lauantaina voiton ensimmäisestä kotipelissään maalein 6-1.

Capitals johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

Jonathan Huberdeau vei Panthersin 1-0-johtoon ensimmäisen erän alussa. Sen jälkeen Capitals onnistui paimentamaan kanadalaishyökkääjän ja joukkueen toisen tähtipelaajan Aleksander Barkovin tehottomiksi.

Panthersin iso ongelma on ylivoimapelissä. Joukkueella on ollut ottelusarjassa yhdeksän ylivoimaa, eikä se ole onnistunut tekemään niissä ensimmäistäkään maalia.

Maalivahti Ilja Samsonov loisti kotijoukkueen maalilla 29 torjunnallaan. Ottelu oli Samsonovin ensimmäinen ottelusarjassa Panthersia vastaan.

- Olen aina valmis peliin. Joskus vuoro osuu pudotuspeleissä toiselle vahdille, mutta aina on oltava valmiina, Samsonov kommentoi peluutusta.

Aleksandr Ovetshkin teki Capitalsille maalin ja nousi NHL:n historiassa pudotuspelien 14:nneksi parhaaksi maalintekijäksi Esa Tikkasen ja Patrick Marleaun rinnalle.