Nyheter

De Gröna vill legalisera cannabis

Foto: Kaihsu Tai/Wikimedia Commons
Maria Ohisalo på De Grönas partikongress 2015.

De Grönas partikongress beslutade under veckoslutet att ställa sig för legaliseringen av cannabis med siffrorna 183-181. Partikongressen hölls virtuellt och ställningstagandet innebär att det för första gången finns ett riksdagsparti i Finland som vill legalisera cannabis.

ABL

 

 

De Gröna är också ett regeringsparti, vilket ger den godkända motionen om cannabis ytterligare en historisk dimension. Bland undertecknarna av motionen om cannabis fanns Atte Harjanne och Iiris Suomela, vilka var två av de tre som valdes till vice ordförande i partiet. Harjanne fick rentav flest röster i valet av vice ordförande. Den försiktigare linjen som förlorade omröstningen var partistyrelsens ståndpunkt.

 

Valet av vice ordförande ansågs betydelsefullt, eftersom partiordförande Maria Ohisalo snart ska bli moderskapsledig. Hanna Holopainen valdes också till vice ordförande. Alla tre vice ordföranden Harjanne, 37, Suomela, 27, och Holopainen, 44, är riksdagsledamöter. Harjanne sitter i Helsingfors stadsfullmäktige, Suomela i Tammerfors stadsfullmäktige och Holopainen i Villmanstrands stadsfullmäktige. En av dem kommer att vikariera för Ohisalo under moderskapsledigheten.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE