Kolumnit

Dear Labour, meidän täytyy oppia teidän virheistänne

Rakas sisarpuolueemme Labour, teillä ei ole ollut helppoa Britanniassa. Brexitissä te otitte turpaan. Kun meppinne saapuivat ryhmäkokoukseemme brexitin jälkeen, oli monella itkussa pidättelemistä. He olivat olleet rakentamassa Eurooppaa ja näkivät nyt saavutustensa valuvan tyhjiin. Näin, että he taistelivat täysillä pitääkseen Britannian EU:ssa, mutta samaa ei valitettavasti voi sanoa kaikista teistä Labourin ihmisistä. Te ette taistelleet.

Te ette panneet hanttiin, kun asia tuotiin parlamentin äänestykseen. Te ette kuulemma vaadi uusia vaaleja sitten, kun brexitin neuvottelutulos ja sen aiheuttamat heikennykset ovat selvillä. Kilpaileva puolue Liberaalit vaatii. Johtajanne suhtautui EU:hun nihkeästi alun perinkin ja nyt te – ainakin monet teistä – olette luovuttaneet. Juuri nyt, kun Euroopan sosiaalinen pilari ja muut demareille tärkeät ponnistelut EU:ssa alkavat kantaa hedelmää.

Muutoksesta on helpompaa puhua kuin jatkuvuudesta, ja yksinkertaistuksia on helpompi esittää ja uutisoida kuin suuria, monimutkaisia ja työläitä kehityskulkuja.

EU-vastaisuus ei sovi meille demareille. Tiedän, että kun meillä Suomessa perussuomalaiset nostavat asian keskusteluun ennen seuraavia vaaleja, joitakuita meistä kutittelee lähteä siihen kelkkaan. Lehdistö lämpenee varmasti.

Miksikö? Koska muutoksesta on helpompaa puhua kuin jatkuvuudesta, ja yksinkertaistuksia on helpompi esittää ja uutisoida kuin suuria, monimutkaisia ja työläitä kehityskulkuja.

Joku tulee ehdottamaan, että EU-vastaisuus olisi tapa saada persuihin valuneita äänestäjiä palaamaan. Se ei ole totta – perussuomalaisiin kyllästyneet palasivat ja palaavat, koska näkivät persujen hylkäävän työväen ja hyvinvointivaltion.

Rakas Labour, meidän täytyy oppia teidän virheistänne ja toimia ajoissa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat