Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Demarinaiset: ”Päätöksellä on huomattavia vaikutuksia työllisyyteen”

Demarinaiset iloitsee, että Sanna Marinin (sd.) johtama hallitus uskaltaa tehdä rohkeita ja yhdenvertaisuutta lisääviä tekoja.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Marinin hallitus on esitellyt budjettiriihen tulokset, jonka päätökset ovat Demarinaisten mielestä tasapuolisia ja tulevaisuuteen katsovia niin työllisyyden, ympäristön kuin kuntien talouden kannalta.

Naisjärjestö on erityisen tyytyväinen varhaiskasvatuksen maksujen alentamisesta, joka lisää lasten yhdenvertaisuutta.

– Varhaiskasvatusmaksujen alentaminen vaikuttaa lapsiperheiden asemaan merkittävillä tavoilla. Lapsiperheet saavat taloudellista helpotusta ja samalla päätös kannustaa vanhempia, erityisesti naisia, palaamaan työelämään. Päätöksellä on huomattavia työllisyyttä nostavia vaikutuksia, Demarinaisten puheenjohtaja, ministeri Tytti Tuppurainen toteaa tiedotteessa.

Demarinaisten mukaan varhaiskasvatusmaksujen alentaminen on looginen jatkumo lapsiperheiden ja lasten yhdenvertaisuuden parantamiseksi.

– Tätä linjaa Marinin hallitus on määrätietoisesti harjoittanut koko hallituskauden ajan. Elokuun alusta palautettiin subjektiivinen ja kokopäiväinen varhaiskasvatusoikeus jokaiselle lapselle. Nämä päätökset kokonaisuudessaan tukevat ja helpottavat lapsiperheiden arkea.

Tuppuraisen mukaan varhaiskasvatusmaksujen alentaminen on yksi osoitus hallituksen lapsiperhemyönteisestä politiikasta.

– Meille sosialidemokraateille on tärkeää, että panostamme lapsiin, nuoriin ja heidän yhdenvertaisiin oikeuksiinsa. Suomalainen koulutusjärjestelmä on maailman kärkeä ja haluamme varmistaa, ettei yksikään lapsi jää ulos varhaiskasvatuksen piiristä taloudellisista syistä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE