Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Demarinuorten Perholehto esittää nuorisorikollisuudelle omaa erikoissyyttäjää

Demarinuoret

Hallitus esittää lisätalousarviossa 19 miljoonan euron rahoitusta nuorisorikolisuuden ehkäisyyn ja torjuntaan. Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto esittää, että seuraavalla hallituskaudella tulisi muun muassa asettaa nuorisorikollisuudesta vastaava erikoissyyttäjä sekä kehittää nuorten rikollisten tukea ja jälkihoitoa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Perholehto kiittää hallitusta tärkeään ilmiöön tarttumisesta ja kehottaa jatkamaan rakentavalla linjalla.

– Marinin hallitus on pyrkinyt vahvistamaan nuorten hyvinvointia ja siten puuttunut nuorisorikollisuuden juurisyihin. Tämä on jatkossakin keskeistä. Pehmeiden keinojen rinnalla on silti varmistettava, että rikoksiin syyllistyneet nuoret ja nuoria rikolliseen toimintaan rekrytoivat henkilöt kantavat vastuunsa, Perholehto sanoo tiedotteessa.

Perholehto muistuttaa, että vaikka rangaistukset eivät yksin ole omiaan kitkemään nuorisorikollisuutta, on oikeuslaitoksen toiminnan ja riittävän resursoinnin turvaaminen keskeinen osa sisäisen turvallisuuden kokonaisuutta. Mitä nopeammin toimintaketju aina rikoksesta ja kiinnijäämisestä kohti tuomioistuinkäsittelyä saadaan läpikäytyä, sitä tehokkaampi vaikutus on, hän sanoo.

– Nuorisorikollisuus ja syyt sen taustalla ovat valtavan moninaisia. Kannustamme siksi selvittämään, voisiko nuorisorikollisuudesta vastaavan erikoissyyttäjän asettaminen tuoda kokonaisuuteen tehokkuutta. Samalla olisi tarpeen kehittää nykyisin alikäytettyä nuorisorangaistusta, Perholehto esittää.

Demarinuorten mukaan Suomessa tulee lisäksi panostaa rikolliselle polulle ajautuneiden nuorten tukea, kuntoutusta ja jälkihoitoa.

– Vastuulliseen politiikkaan kuuluu aina ajatus siitä, että rakennamme myös väylän ulos rikollisuudesta. Nuoret rikoksentekijät tarvitsevat monialaisia tukitoimia sekä kannustusta siihen, ettei menneisyyden tarvitse määrittää koko loppuelämää, Perholehto sanoo.

Hallitus antoi lisätalousarvioesityksensä eduskunnalle eilen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE