Politiikka

Demokraatti tekee historiaa: ”D-äppi” tuo uutiset taskuusi

Demokraatti jatkaa digitaalista kehitystyötään julkaisemalla ensimmäisenä poliittisena sanomalehtenä Suomessa oman sovelluksensa.

Ja kyllä: Demokraatti-sovellus eli tuttavallisesti ”D-äppi” on ilmainen.

Jo tähän saakka Demokraattia on voinut lukea verkossa kaikilla näyttöpäätteillä siten, että lehti on näyttänyt samalta kaikissa laitteissa. D-äpissä lehdellä on oma visuaalinen ilmeensä, joka toki muistuttaa monilta osin tutuksi tullutta. Toiminnallisuuksissa on kuitenkin eroja.

Tärkeintä on, että lukijalle sovelluksen käyttö on helppoa ja nopeaa. Äppiä käyttävät saavat puhelimeensa ilmoituksia, kun Demokraatti julkaisee uusia juttuja.

Käyttäjä voi valita itse, mistä kategorioista hän haluaa ilmoituksia. Esimerkiksi politiikan superuser eli hevikäyttäjä saattaa haluta ilmoituksia vain politiikasta. Käyttäjä voi myös valita useita kategorioita, joista haluaa ilmoituksia.

Tuntuu hyvältä tarjota politiikannälkäisille lukijoille uutiset suoraan taskuun ensimmäisen poliittisena mediana Suomessa.

Useimmat älypuhelimien käyttäjät lataavat puhelimeensa lukuisia, jopa kymmeniä sovelluksia. Demokraatti on Suomen ensimmäinen pää-äänenkannattajalehti, joka tarjoaa lukijoilleen tämän sovellus-käyttömahdollisuuden.

Vaikka D-äppi ei ole yksi yhteen verkkolehden kanssa, sisältö on pitkälti sama. Uutiset, erityisesti politiikan, ovat pääroolissa. Myös kolumnit ja kulttuuri pysyvät mukana. Pilapiirtäjä Ville Ranta saa oman näkyvän paikkansa.

Juttujen jakaminen sosiaaliseen mediaan on vaivatonta.

Päätoimittaja Mikko Salmessa paistaa tyytyväisyys.

– Tuntuu hyvältä tarjota politiikannälkäisille lukijoille uutiset suoraan taskuun ensimmäisen poliittisena mediana Suomessa. Yhteiskunnallinen kehitys sähköistyy, ja Demokraatti haluaa olla kehityksen kärjessä.

”D-äppi” on saatavilla sekä iOS- että Android-järjestelmiin.

Applen iPhoneja käyttävät voivat ladata Demokraatti-sovelluksen puhelimeensa Applen omasta App Storesta. Android-puhelimia käyttävät löytävät sovelluksen Googlen Play-sovelluskaupasta.

Kummassakin kaupassa sovellus löytyy nimellä ”Demokraatti”.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 14 Demokraatti
60 000 - Hallitusohjelman perusta on paraneva työllisyys
Corbynismin kriisi - Brexit rokotti Labouria
Tahtomattaan guru - Petteri Taalas
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Väärin korotettu eli kuinka oikeiston papukaijat pesivät kasvonsa yhdessä yössä eläkeläistenkin ylimmiksi ystäviksi
10.7.2019

Luetuimmat


Uusimmat