Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Demokraattisenaattori: “Pyydän presidentti Bidenia vetäytymään kisasta”

AFP / LEHTIKUVA / ANNA ROSE LAYDEN
Senaattori Peter Welch Capitol-rakennuksessa 9. heinäkuuta Washingtonissa.

Yhdysvalloissa ensimmäinen demokraattisenaattori on julkisesti pyytänyt presidentti Joe Bidenia vetäytymään presidenttikisasta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Vermontilaissenaattori Peter Welch kirjoittaa Washington Postissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan, että Bidenin tulisi vetäytyä kisasta maansa edun vuoksi.

Useat demokraatit Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneessa ovat jo aiemmin vastustaneet Bidenin ehdokkuutta sen jälkeen, kun tämä epäonnistui televisioväittelyssä vastaehdokas Donald Trumpia vastaan.

Welch sanoo kirjoituksessaan kunnioittavansa suuresti presidentti Bideniä.

-  Hän pelasti maamme tyrannilta. Hän välittää syvästi demokratiastamme. Hän on ollut yksi aikamme parhaista presidenteistä, Welch kirjoittaa.

SENAATTORI sanoo kuitenkin monien muiden tavoin olevansa huolissaan marraskuun vaaleista, joiden panokset ovat kovat.

-  Emme voi unohtaa presidentti Bidenin katastrofaalista esiintymistä väittelyssä. Emme voi painaa villaisella tai jättää huomiotta kysymyksiä, joita on herännyt siitä illasta lähtien.

Welch sanoo ymmärtävänsä, että Biden haluaa toistamiseen pelastaa maansa Donald Trumpilta. Hän toteaa, että Bidenin tulisi kuitenkin arvioida uudelleen, onko hän paras ehdokas tehtävään.

-  Mielestäni ei. Maamme edun hyväksi, pyydän presidentti Bidenia vetäytymään kisasta, senaattori kirjoittaa.

MYÖS korkean profiilin näyttelijä, demokraatti George Clooney kehottaa presidenttiä vetäytymään kisasta. Clooney on yksi Bidenin presidentinvaalikampanjan rahoittajista.

Clooney kirjoittaa mielipidekirjoituksessa The New York Timeslehdessä keskiviikkona, että Biden tulee häviämään presidentinvaalit ja demokraatit tulevat häviämään molemmat kongressin kamarit.

-  On musertavaa sanoa se, mutta Joe Biden, jonka kanssa olin kolme viikkoa sitten varainkeruutilaisuudessa, ei ollut vuoden 2010 Joe Biden. Hän ei ollut edes vuoden 2020 Joe Biden. Hän oli sama mies, jonka me kaikki todistimme väittelyssä.

Clooney kirjoittaa, että hän on elinikäinen demokraatti ja rakastaa Bidenia, mutta presidentti on liian vanha voittamaan.

-  Viimeisten neljän vuoden aikana hän on voittanut monet kohtaamistaan taisteluista. Mutta yksi taistelu, jota hän ei voi voittaa, on taistelu aikaa vastaan.

EDUSTAJAINHUONEEN entinen puhemies Nancy Pelosi kehotti keskiviikkona Bidenia tekemään päätöksensä pian. Pelosi esiintyi MSNBC:n Morning Joe -ohjelmassa, jossa häneltä kysyttiin asiasta.

-  On presidentin asia päättää, aikooko hän asettua ehdolle. Me kaikki rohkaisemme häntä tekemään sen päätöksen, koska aika käy vähiin, Pelosi sanoi huolimatta Bidenin viime viikolla antamista toistuvista lupauksista pysyä kisassa.

Pelosin mielestä Bidenin olisi kuitenkin lykättävä lopullista päätöstä Washingtonissa pidettävän Naton huippukokouksen päättymiseen asti. Naton 75 -vuotisjuhlakokous päättyy tänään.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE