Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

“Diktaattorit pysäytettävä ajoissa” – Ukrainan sodan kuolleita muistettiin Senaatintorilla

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Eduskunnan puhemies Jussi Halla-ahon (ps.) mukaan valloitushaluiset diktaattorit on pysäytettävä varhaisessa vaiheessa. Muuten heidät joudutaan pysäyttämään myöhemmin, ja se tulee vielä paljon kalliimmaksi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Meillä ei ole oikeutta eikä varaa unohtaa, turtua tai väsyä, sanoi eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps.) lauantaina Helsingin Senaatintorilla järjestetyssä Valoa Ukrainaan -tapahtumassa, jossa tuomikirkon portaille sytytettiin kynttilöitä sodan uhreille. Halla-aho puhui vesisateessa paikalle kerääntyneelle yleisölle sekä suomeksi että ukrainaksi.

Halla-ahon mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan näytti, että taloudellinen keskinäisriippuvuus ei takaa rauhaa eikä demokratisoi tyrannioita. Halla-aho sanoi, että menneistä virheistä on opittava.

Jos väsymme tukemaan Ukrainaa ja annamme Venäjän voittaa, kaivamme omaa kuoppaamme

HALLA-AHON mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin uskoo, että aika on hänen puolellaan. Hän sanoi, että jos väsymme tukemaan Ukrainaa ja annamme Venäjän voittaa, kaivamme omaa kuoppaamme.

Tapahtumassa kuultiin myös pääministeri Petteri Orpon (kok.) viesti. Orpon mukaan Suomen tuki Ukrainalle ei horju. Orpon viestitti, että Ukraina ansaitsee oikeudenmukaisen ja kestävän rauhan Ukrainan ehdoilla.

HELSINKILÄISET Ziad Toughzifine, Sampo Mäkinen ja Väinö Rantanen olivat saapuneet sytyttämään kynttilän ukrainalaisten muistolle.

-  On sääli, miten sodassa menetetään ihmishenkiä. Olisi paras saada aikaan rauha, Mäkinen sanoo STT:lle.

Toughzifinen mukaan Ukrainan tukemista pitää jatkaa.

-  Ukraina tarvitsee lisätukea, hän sanoo.

Kohta kaksi vuotta Suomessa asunut ukrainalainen Ljudmyla Tolobystjuk oli tullut Porvoosta tukemaan Ukrainaa. Tolobystjukin mukaan on vaikea nähdä, millaista tuhoa ja kuolemia Ukrainassa tapahtuu päivittäin. Hänen mukaansa erityisen vaikeaa on, että sodalle ei ole näkyvissä loppua.

Kuinka Suomen sitten pitäisi tukea Ukrainaa?

-  Ukraina tarvitsee lisää aseita. Venäjä ei pidä lomaa, Tolobystjuk sanoo STT:lle.

Tapahtumassa kuultiin myös Ukrainan Suomen-suurlähettiläs Olga Dibrovan puheenvuoro ennen kuin paikalle saapuneet hiljentyivät minuutin hiljaiseen hetkeen. Dibrova kiitti Suomea solidaarisuudesta. Dibrovan mukaan Ukrainan ystävät antavat ukrainalaisille voimaa taistella.

-  Emme anna koskaan periksi. Puolustamme demokratiaa, Suomea ja Eurooppaa, Dibrova sanoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE