Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Uutiset

Eduskuntavaaliehdokas Petri Partasta harmittaa oikeistohallituksen periaatteellinen ja asenteellinen sokeus – ”Lopettaisin aktiivimallin, joka ei palkitse aktiivisuudesta ja kieltäisin ihmisiä panttivankeina pitävät nollatuntisopimukset”

Kokkolalainen SDP:n eduskuntavaaliehdokas Petri Partanen puuttuisi eduskunnassa ensi töikseen nollatuntisopimuksiin ja aktiivimalliin. Pääluottamusmiehenä työskentelevä Partanen vaatisi myös kolmikannan perustamista pohtimaan työajan lyhentämistä 24 tunnilla.

Johanna Autio

Demokraatti / Pohjanmaa

─ Lopettaisin aktiivimallin, joka ei palkitse aktiivisuudesta ja kieltäisin ihmisiä panttivankeina pitävät nollatuntisopimukset, Partanen kertoo.

Häntä harmittaa suuresti oikeistopolitiikkojen välinpitämättömyys koskien 140 000 ihmisen nollatuntisopimusten kieltämistä koskevaan kansalaisaloitteeseen. Partanen ei ymmärrä myöskään logiikkaa, jonka mukaan irtisanomisen helpottaminen lisäisi työpaikkoja.

─ Istuvan eduskunnan kautta voi parhaiten kuvailla sanoilla periaatteellinen ja asenteellinen sokeus. Tässä on se syy, miksi olemme päätyneet kilpailukykysopimukseen, joka ei aidosti paranna kilpailukykyä tai aktiivimalliin, joka ei palkitse itse aktiivisuudesta, Petri Partanen toteaa.

Vaasan vaalipiiristä Partanen löytää useita asioita, jotka vaatisivat parannusta. Hänen työlistallaan olisi erityisesti liikennehankkeet, jotka liittyvät työssäkäyntimahdollisuuksien parantamiseen. Partasen mukaan Tampere-Kokkola välille tulisi saada kaksoisraide koko matkalle.

─ Myös tieverkoston kehittäminen varsinkin Kokkolan ja Vaasan välillä sujuvoittaisi alueen työssäkäyntimahdollisuuksia. Kruunupyyn lentokenttää tulee myös kehittää erityisesti alueen vientialan yritysten tarpeet huomioiden, kaupunginvaltuutettunakin vaikuttava Partanen sanoo.

Petri Partanen on ehdolla eduskuntaan siksi, että hänen mielestään siellä tarvitaan enemmän tavallisen arjen asiantuntijoita ja erityisesti työelämän arjen osaamista.

─ Palkansaajien puolustajia ilmaantuu usein vasta vaalien yhteydessä. Siksi palkansaajat tarvitsevat puolustajan, joka nousee heidän omasta keskuudestaan ja ymmärtää palkansaajien arjen, eduskuntavaaliehdokas toteaa.

Petri Partanen sai vuonna 2017 mahdollisuuden tutustua Genevessä kansainväliseen työjärjestö ILO:n toimintaan. Siellä hän tutustui suomalaiseen entiseen pääsihteeriin Kari Tapiolaan, jonka tekemistä koko maailman työntekijöiden parhaaksi Partanen kertoo suuresti arvostavansa.

─ Minulla ei ole esikuvia politiikassa, mutta Tapiolan vaatimattomuuden viitan alta paljastuu ihmisoikeuksien vankkumaton puolustaja, joka ei eläkkeelläkään malta olla seuraamatta ILO:n toimintaa, Partanen kertoo.

Tulevaisuuden Suomessa on Petri Partasen mukaan otettu toivottavasti vakaita askelia kohti päästöttömämpää yhteiskuntaa. Hänen mukaansa olisi hienoa, jos suomalainen teollisuus olisi maailmanluokkaa päästöttömyydessä ja sen tunnustaisivat ympäristötietoiset kuluttajat niin kotimaassa kuin ulkomailla.

─ Minun Suomessani 2030-luvulla myös kolmikanta toimii edelleen ja sen johdosta työelämän ja perhe-elämän yhteensovittaminen on huomattavasti helpompaa, hän visioi.

Mitkä ovat Petri Partasen terveiset äänestäjille?

─ Äänestäjä ratkaisee tulevissa vaaleissa Suomen suunnan. Suuntavaihtoehdot ovat työelämän pelisääntöjen heikentäminen ja kansallisomaisuuden myynti ulkomaille, tai säilyttäminen omissa käsissä ja tuottojen käyttäminen hyvinvointivaltion ylläpitämiseen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE