Nyheter

Eftermiddagståget börjar stanna i Bennäs – Storbjörk: Viktig delseger!

Johan Kvarnström

Eftermiddagståget från Uleåborg till Helsingfors kommer återigen att stanna i Bennäs från och med den 4 maj, meddelar VR. Jacob Storbjörk (SDP) gläds åt beslutet och det stora engagemanget i frågan.

ABL

 

Eftermiddagsturerna från Bennäs i Pedersöre till Helsingfors drogs in i december, i samband med en omplanering av VR:s tidtabeller. Beslutet mötte stort motstånd i området, inte minst från Finlands svenska socialdemokrater (FSD).

 

Jacob Storbjörk, första vice ordförande för FSD och Jakobstads stadsfullmäktige, gläds åt engagemanget och beslutet att återinföra turerna.

 

-Jag är tacksam för att vi inte gav upp, utan fortsatte engagera oss i denna viktiga fråga för regionen. Detta är en viktig delseger!

 

-Beslutsfattare, företag och invånare har framgångsrikt och med gemensamma krafter lobbat för Bennäs tågstation. Alla förtjänar ett stort tack. Nu fortsätter vi arbetet för ännu fler tågförbindelser, säger Storbjörk.

 

 

Tågturen i fråga är IC-tåget som avgår från Uleåborg kl. 13.38, som nu kommer stanna i Bennäs två timmar senare på väg till Helsingfors. Tågturen går på vardagar och söndagar.

 

-Samtidigt påminner detta oss att vi måste bli bättre på att vara proaktiva i regionen. Vi måste i fortsättningen vara involverade i ett tidigt skede då nya beslut kring tågtidtabeller fattas, konstaterar Storbjörk.

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE