Politiikka

Ei muista koskaan kuulleensa vastaavaa, kansanedustajan kuppi nurin välikysymyskeskustelussa: ”Kivelä heitti kyllä nyt semmoiset löylyt kiukaalle”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Jari Myllykoski (kuvassa) närkästyi kansanedustaja Kimmo Kivelälle.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Jari Myllykoski (kuvassa) närkästyi kansanedustaja Kimmo Kivelälle.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Jari Myllykoski (kuvassa) närkästyi kansanedustaja Kimmo Kivelälle.

Sinisen tulevaisuuden kansanedustaja Kimmo Kivelä arveli tänään käsiteltäessä SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden välikysymystä, että kyseessä ei olisikaan aito välikysymys.

– Eduskunnan työskentelyn vuosikelloon kuuluu määrätty määrä välikysymyksiä, ja väistämättä tulee nyt mieleen, että tämä on syklinen välikysymys, joka on pitänyt tehdä, jotta välikysymyskiintiö pysyy riittävänä, Kimmo Kivelä sanoi.

Pian äänessä oli vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski, joka otti lämpöä Kivelän sanoista.

– Edustaja Kivelä heitti kyllä nyt semmoiset löylyt kiukaalle vähätellessään tätä välikysymystä kiintiövälikysymyksenä, että niitä tehtäisiin tilastojen vuoksi, eli on kyllä pahinta vähättelyä, mitä tässä salissa olen koskaan kuullut, Myllykoski sanoi.

– Meillä on työllisyys parantunut, mutta se ei sitä köyhää perhettä eikä eriarvoistuvia nuoria ja lapsia lohduta yhtään. Jos naapurissa menee paremmin, niin se ei omaa köyhyyttä eikä eriarvoisuutta edistä, hän jatkoi.

Myllykoski totesi, että tällä hetkellä hallituksen toimet eivät tue esimerkiksi sitä, että heikoimmassa asemassa olevien perheiden asemaa hoidettaisiin eteenpäin.

SDP:n kansanedustaja Jukka Gustafsson tiivisti omassa puheenvuorossaan, mistä Sipilän (kesk.) hallituksen politiikan eriarvoistavia seurauksia käsitelleessä välikysymyksessä on kyse.

– 2011–2015 edellisessä hallituksessa kaikkein pienituloisin kymmenes sai 5 prosenttia lisää ostovoimaa ja rikkailta 2—3 prosenttia pois. Nyt se on päinvastoin tämän hallituksen aikana, Gustafsson kritisoi.

– On totta, että tämän välikysymyksen teema on tärkeä. Nämä ovat valtavia yhteiskunnallisia ongelmia ja haasteita, ja näistä täytyy keskustella, näihin täytyy reagoida, mutta on kohtuutonta vyöryttää nämä kysymykset tämän hallituksen syyksi ja kontolle, Kimmo Kivelä totesi myöhemmin keskustelussa.

Viimeinen sitaatti Kimmo Kivelältä lisätty uutiseen 8.12. klo 0.25.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat