Politiikka

”Ei siihen ministerit tai pääkanisterit voineet vaikuttaa” – Soini viittaa kintaalla ”agenttitarinoille”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Sinisten ulkoministeri Timo Soini avaa blogissaan suhtautumistaan toimittaja Lauri Nurmen kirjaan Perussuomalaisten hajoamisen historia – jolle hän antaa arvosanan lubenter.

Soini muistuttaa, ettei hävinnyt SMP: ssä kuin perussuomalaisissa yhtään vaalia. Vuoden 2017 puoluekokouksessa hän ei ollut ehdolla: ”Joten en voinut sitä hävitä.” Soini palaa vielä perussuomalaisten varapuheenjohtajavalintoihin:

– Ei kai kukaan voi vakavalla naamalla väittää, että ” tiesi” Laura Huhtasaaren voittavan Jussi Niinistön varapuheenjohtajavaalissa. Minulle ei moinen pälkähtänyt päähänkään. Onhan Jussi tiedoiltaan ja taidoiltaan aivan ylivoimainen. Teuvo Hakkarainen ja Juho Eerola ovat lukuja sinänsä.

Nurmi kirjoittaa kirjassaan, että Soinin lähipiiri arvioi jo toukokuussa Jussi Halla-ahon voittavan puheenjohtajavaalin ja teki suunnitelmat sen varalta. Nurmen mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) oli tietoinen, että perussuomalaisista eroaa ryhmä, jolla mahdollisesti pelastetaan hallitus.

Kirjan nimeksi sopisi Mädättämisen miehet – Yleispuolueesta yhden asian liikkeeksi.

Soini vastaa blogissaan, että teki oman ratkaisunsa puoluekokouksen jälkeen.

– Kaikki muu on agenttitarinaa. Kysymys on perussuomalaisten tragediasta, ei siihen puolueen ulkopuolelta ministerit tai pääkanisterit voineet vaikuttaa. Enkä usko, että oli halujakaan. Agenttitarinat ovat mukavia, mutta eivät ne ole tositarinoita.

Nurmen kirjan ansioksi Soini laskee sen, että siinä yhdistetään hänen mielestään oikein Jussi Halla- ahon ja ruotsidemokraattien ajattelun yhteys. Hänen mukaansa alkuperäisessä perussuomalaisissa ei ollut äärioikeistolaisuutta.

– Nyt on toisin. Kirjan nimeksi sopisi paremmin Mädättämisen miehet – Yleispuolueesta yhden asian liikkeeksi, Soini ynnää.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat