Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Eija-Riitta Korhola jätti kokoomuksen: “Jälleen kerran vahvistuu kuva puolueesta, joka pelkää olla mitään mieltä”

Kari Hulkko

Entinen pitkäaikainen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola on eronnut kokoomuksen jäsenyydestä. Korhola kertoo asiasta blogikirjoituksessa, jossa hän kuvailee päätöstä raskaaksi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Korhola sanoo kokevansa, ettei ole enää pitkään aikaan voinut vaikuttaa puolueen poliittiseen linjaan. Kokoomuksen arvomaailman hän kokee muuttuneen rajusti. Korhola katsoo saaneensa “yhteistyökyvyttömän ja omiin muroihin kusijan” leiman.

-  Kunnioitin aikoinaan suuresti puolueen selkärankaa ja älyllistä rehellisyyttä, josta vuosikymmeniä sitten maksettiin joskus kovaakin hintaa. Kokoomus on sittemmin arvomaailmaltaan muuttunut paljon, enkä ole ainoa, joka tämän on todennut. Mielestäni on korruption alku, jos oman puolueen päätöksiä koskevaa kritiikkiä ei saa esittää, Korhola kirjoittaa.

KORHOLA nostaa esiin esimerkiksi kokoomuksen “naiivin suhtautumisen ilmasto- ja energiapolitiikkaan” sekä kevään 2021 keskustelun EU:n elvytyspaketista, jossa hän oli puolueensa kanssa eri linjoilla. Korholan mielestä yhteisvelan hyväksyminen vei uskottavuutta kokoomuksen talouskuripuheilta.

-  Petyin myös siihen perusoikeuksia polkevaan koronapolitiikkaan rokotepasseineen, jota monet kokoomuslaiset peräänkuuluttivat koronakriisin aikana. Translain kanssa hifistely ei yllättänyt sekään. Jälleen kerran vahvistuu kuva puolueesta, joka pelkää olla mitään mieltä. Kun se yrittää miellyttää kaikkia, se ei ole enää mitään, Korhola sanoo.

Korhola, 63, toimi europarlamentaarikkona vuodet 1999-2014. Vuoden 2014 vaaleissa häntä ei enää valittu Euroopan parlamenttiin.

Poliittisen uransa Korhola aloitti kristillisdemokraateissa, mutta siirtyi vuonna 2003 kokoomukseen. Hän toimi vuodet 2006-2010 kokoomuksen varapuheenjohtajana.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE