Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Emma Kari: ”Ei hätää veljet, olette edelleen enemmistö”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari eduskunnan täysistunnossa.

– Aina kun syrjintään puututaan tai tasa-arvoa edistetään, alkaa internet kohista, että nyt tasa-arvo on kyllä mennyt liian pitkälle. Vihreissä on liikaa naiskansanedustajia. Hallituksessa on liikaa naisministereitä. Vihreistä kansanedustajista kirjoitetaan herkkuina ja vihreästä ministeristä prinsessana, vihreiden eduskuntaryhmän tuore puheenjohtaja Emma Kari hämmästeli eduskunnassa hallitusohjelmasta käydyssä tiedonantokeskustelussa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Naisten pätevyyttä vähättelevät ja naisten määrää kauhistelevat kirjoitukset kertovat, miksi feminismiä tarvitaan, Kari jatkoi ryhmäpuheenvuorossaan ja viittasi muun muassa viime päivien keskusteluun mediassa ja sosiaalisessa mediassa.

Karin mukaan tämän mölinän keskellä unohtuu helposti, että kansanedustajien enemmistö on edelleen miehiä, kuten on ollut koko eduskunnan 112-vuotisen historian ajan. Samoin vaaleissa eduskuntaan nousseiden uusien
kansanedustajien enemmistö on miehiä.

– Eli ei hätää veljet, olette edelleen enemmistö, Kari piikitteli.

Hän sanoi, ettei hallitusohjelma väitä, että tasa-arvo on valmis.

–  Vuosien hidastelun jälkeen perhevapaat uudistetaan. Perusteettomia palkkaeroja ja raskaussyrjintää ehkäistään. Naisiin kohdistuvaan väkivaltaan puututaan ja turvakotipaikkoja lisätään. Raiskausmääritelmä muutetaan suostumuksen puutteeseen perustuvaksi. Translakia korjataan ja asevelvollisuuden uudistamista selvitetään.

Kari painotti myös, että toisin kuin viime kaudella ministerien sukupuolijakauma vastaa tasa-arvolain henkeä.

– Samalla ihmiskaupan uhreja autetaan, perheen yhdistämistä helpotetaan ja kiintiöpakolaisten määrä nostetaan. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty onkin todennut, että tämä hallitusohjelma on ihmisoikeusmyönteisin naismuistiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE