Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

21.5.2020 18:39 ・ Päivitetty: 21.5.2020 18:39

”En ole koskaan aikaisemmin kokenut tällaista” – raivokas myrsky jätti valtavat vahingot

Intiassa ja Bangladeshissa aloiteltiin torstaina valtavaa raivaus- ja jälleenrakennusurakkaa sen jälkeen kun raivokkain alueella riehunut hirmumyrsky, Amphan, oli jättänyt jälkeensä tuhoa ja kuolemaa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ainakin 88 ihmistä kuoli ja sadat tuhannet menettivät kotinsa.

Länsi-Bengalin osavaltion pääministerin Mamata Banerjeen mukaan myrsky on ollut alueelle suurempi katastrofi kuin koronavirus.

– En ole koskaan aikaisemmin kokenut tällaista katastrofia. Tämä oli pahin osavaltiota kohdannut myrsky sitten vuoden 1737, jolloin tuhannet kuolivat, Banerjee uskoi.

Vaikka aineelliset vahingot olivat valtavia, kuolonuhrien määrä jäi edellisiä hirmumyrskyjä pienemmäksi. Tämä johtuu varoitusjärjestelmien parantumisesta ja evakuoinnin kehittymisestä.

Uhrimäärä voi kuitenkin vielä pelastus- ja raivaustöiden edetessä nousta. Lisäksi viranomaiset pelkäsivät koronaviruksen leviämistä täpötäysissä myrskysuojissa.

”Olemme huolissamme villieläimistä.”

Lisää aiheesta

Viranomaiset odottivat myös tietoja myrskytuhojen kohteeksi joutuneesta Sunderbansista, joka kuuluu YK:n kulttuurijärjestön Unescon maailmanperintökohteisiin.

Sekä Intian että Bangladeshin alueelle levittäytyvä Sunderbans on tunnettu muun muassa uhanalaisista bengalintiikereistään ja maailman suurimmasta mangrovemetsäalueesta.

– Emme ole saaneet vielä kokonaiskäsitystä tuhoista. Olemme erityisen huolissamme villieläimistä. Ne ovat voineet jäädä tulvavesien alle, sanoi metsäalueen johtaja Moyeen Uddin Khan.

Myrskyä seurannut myrskyvuoksi syöksyi monin paikoin sisämaahan lanaten tieltään kaiken. Purba Durgabatin kylässä Bengalinlahden rannalla Bangladeshissa yritettiin läpi yön korjata turhaan suojapatoon tullutta murtumaa.

– Kotini on veden alla. Katkarapukasvattamoni on mennyttä. En tiedä, miten selviän tästä, suri Omar Faruq, 28.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

Demokraatti.fi

Tilaa Demokraatti

Demokraatti on politiikkaan, työelämään ja kulttuuriin erikoistunut aikakauslehti, joka on perustettu Työmies-nimellä vuonna 1895.

Kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Tilaa demokraatti →
2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE
KIRJAUDU