Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Entinen HS-päätoimittaja Kaius Niemi lehdistönvapausjärjestön johtoon

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Helsingin Sanomien silloinen vastaava päätoimittaja Kaius Niemi Helsingin käräjäoikeudessa lokakuussa 2022.

Toimittajat ilman rajoja -järjestön Suomen osasto on valinnut entisen päätoimittajan Kaius Niemen uudeksi puheenjohtajakseen.

Demokraatti

Demokraatti

Lehdistönvapautta vaalivaa TIR-osastoa vuodesta 2020 johtanut toimittaja Yrsa Grüne-Luoma jättää tehtävänsä. Hän perustelee puheenjohtajavaihdosta järjestön julkisuustarpeella.

– Kun lehdistönvapaus ja demokratia ylipäänsä ovat kaikkialla yhä heikommissa kantimissa, myös TIR:in on nostettava profiiliaan. Nyt tähän profiilinnostoon on Niemen myötä eväät. Saimme koko Suomelle tärkeään tehtävään kaikkien tunteman, arvostetun vaikuttajan, Grüne-Luoma sanoo järjestön tiedotteessa.

NIEMI on aiemman toimittajauransa aikana työskennellyt muun muassa vastaavana päätoimittajana Helsingin Sanomissa sekä päätoimittajana Ilta-Sanomissa. Hän joutui eroamaan Helsingin Sanomien johdosta marraskuussa 2022 jäätyään kiinni törkeästä rattijuopumuksesta.

Niemi ei työskentele enää journalistina, vaan hän on lobbaus- ja viestintäpalveluita myyvän Miltton Groupin varatoimitusjohtaja ja osakas. Hän on toiminut viime vuosina myös neuvonantajana kansainvälisen lehdistönvapausjärjestön International Press Instituten hallitukselle.

Niemen mukaan Suomea pidetään yhä lehdistönvapauden mallimaana.

– Luottamus ammattimediaan on korkealla. Siksi esimerkillämme ja lehdistönvapautta vahvistavilla toimenpiteillä on yllättävän suuri kaikupohja ympäri maailmaa. Vastaavasti negatiiviset ilmiöt, esimerkiksi suomalaisten toimittajien maalittaminen, keräävät myös huomiota kansainvälisesti, Kaius Niemi sanoo järjestön tiedotteessa.

Lisää aiheesta

Kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -emojärjestön päämaja on Pariisissa. Järjestö julkaisee muun muassa vuosittaista listaa lehdistönvapauden toteutumisesta eri maissa.

– TIR:illä on huomattavan suuri merkitys kommentoidessaan tapahtumia sekä Suomessa että ulkomailla. Pystymme tällä tavoin tukemaan sekä Suomen että muiden maiden demokratiakehitystä, maailmanlaajuisesti, Kaius Niemi sanoo tiedotteessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE