Teatteri & Tanssi

Esa Leskinen ja Satu Linnapuomi ovat Kansallisteatterin uudet ohjaajakiinnitykset

Esa Leskinen tulee Kansallisteatteriin pääohjaajaksi, Satu Linnapuomi ottaa huostaansa uuden nuorten teatteriosaston.
Esa Leskinen tulee Kansallisteatteriin pääohjaajaksi, Satu Linnapuomi ottaa huostaansa uuden nuorten teatteriosaston.
Esa Leskinen tulee Kansallisteatteriin pääohjaajaksi, Satu Linnapuomi ottaa huostaansa uuden nuorten teatteriosaston.

Suomen Kansallisteatteri on nimittänyt pääohjaajakseen Esa Leskisen sekä tulevan nuorten teatteriosaston taiteelliseksi vastaavaksi ja ohjaajaksi Satu Linnapuomin. Leskinen aloittaa pääohjaajan toimessa toukokuussa 2018.

Nuorten teatteri käynnistetään Linnapuomin johdolla vuonna 2019.

Esa Leskinen on kansainvälisesti palkittu näytelmäkirjailija ja ohjaaja, joka on toiminut Ryhmäteatterin taiteellisena johtajana vuodesta 1997, jolloin hän otti teatterin komentoonsa yhdessä Kansallisteatterin nykyisen pääjohtaja Mika Myllyahon kanssa. Leskisen aikaisempia ohjauksia Kansallisteatterissa ovat muun muassa ”Equus” (1996), ”Rikos ja rangaistus” (2001) ja ”Neljäs tie” (2013).

Ohjaajantyön lisäksi Leskinen tulee osallistumaan ohjelmiston suunnitteluun yhdessä pääjohtajan ja dramaturgien kanssa.

– Olen työskennellyt Kansallisteatterissa säännöllisen epäsäännöllisesti vuodesta 1996, ja havaintojeni mukaan se elää tällä hetkellä hienoa taiteellisen kukoistuksen kautta. Olen erittäin iloinen, että voin tulla mukaan kantamaan oman korteni kekoon. Kansallisteatterin kaltaisella instituutiolla on mahdollisuus olla sivistyksen ja avarakatseisuuden majakka aikana, joka tuntuu uppoavan yhä syvemmälle tietämättömyyden ja itse itseään vahvistavien ennakkoasenteiden suohon, Leskinen linjaa.

Teatteriohjaaja Satu Linnapuomi on työskennellyt monipuolisesti niin vapaalla kentällä kuin kaupunginteattereissa. Linnapuomin innostus nuortenteatteriin syttyi Lahden kaupunginteatterissa ”Unelmanuoret”-esityksen (2013) myötä. Sen innoittamana syntyi Kansallisteatterin Omapohjaan ”Kaikki edessä” (2016). Työpaja ja esitys toteutettiin pääosin lastensuojelutaustaisten nuorten kanssa. Uudessa työtehtävässään Kansallisteatterilla Linnapuomi tulee kehittämään nuorten teatteriosastoa, suunnittelemaan sen ohjelmistoa sekä ohjaamaan.

– Minulle on suuri kunnia olla Suomen Kansallisteatterin nuorten teatterin ensimmäinen taiteellinen vastaava, ja tunnen suurta vastuuta tämän tehtävän edessä. Kaikki väylät, joiden kautta nuoret saavat omaa ääntään, kuuluville, ovat tervetulleita, sanoo Linnapuomi.

 

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat