Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Esitys lobbarirekisteristä lausunnoille – tavoitteena suitsia epäasiallista vaikuttamista ja parantaa läpinäkyvyyttä

Lehtikuva

Valtioneuvoston asettama parlamentaarinen ohjausryhmä ja asiantuntijatyöryhmä ovat luovuttaneet ehdotuksensa uudesta avoimuusrekisterilaista. Esitys lähtee nyt lausunnoille.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Mietinnössä esitetään rekisterin soveltamisalalle kolmea eri vaihtoehtoa. Se voisi koskea koko valtionhallintoa tai suppeammin eduskuntaa, ministeriöitä ja valtion virastoja tai pelkästään eduskuntaa ja ministeriöitä.

Niin kutsutun lobbarirekisterin tavoitteena on päätöksenteon läpinäkyvyyden parantaminen ja epäasiallisen vaikuttamisen torjunta.

Rekisteristä löytyvillä tiedoilla kansalaiset sekä vaikuttamistoiminnan kohteet saisivat kattavammin tietoa valtion tason päättäjiin vaikuttavista toimijoista sekä näiden intresseistä.

Rekisteröitäväksi lobbaukseksi katsottaisiin oikeushenkilöiden ja yksityisten elinkeinonharjoittajien suunnitelmallinen tai pitkäjänteinen vaikutustoiminta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE