Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Espanja avaa uimarantoja – ihmiset saavat poistua vapaammin kodeistaan Barcelonassa ja Madridissa

LEHTIKUVA / AFP Josep Lago
Ihmisiä La Barcelonetan uimarannalla Barcelonassa.

Koronavirusrajoitusten höllentäminen jatkuu tänään Espanjassa. Uimarannat avautuvat suuressa osassa maata, ja Madridissa ja Barcelonassa ihmiset saavat viimein poistua kotoaan vapaammin.

Demokraatti.fi/STT

Madridissa ja Barcelonassa sekä Kastilian ja Leonin alueella on oltu rajoitusten purkamisessa hieman muuta maata jäljessä, sillä virustilanne on ollut niillä alueilla vakavin. Ne siirtyvät nyt rajoitusten purkamisessa ensimmäiseen vaiheeseen, kun muu Espanja siirtyy toiseen vaiheeseen.

Madridissa ja Barcelonassa ihmiset saavat tästä päivästä lähtien tavata toisiaan 10 ihmisen ryhmissä.

Muualla Espanjassa avataan muun muassa uimarantoja. Myös ravintolat saavat ottaa rajallisen määrän asiakkaita. Turvaväleistä täytyy kuitenkin edelleen pitää kiinni.

Matkustaminen itsehallintoalueiden välillä on edelleen kiellettyä, ja maahan saapuvien ulkomaalaisten täytyy noudattaa kahden viikon karanteenia. Espanjan hallitus suunnittelee rajojen avaamista ulkomaalaisille heinäkuun alussa.

Espanjalaisille tärkeä jalkapallon La Liga puolestaan pääsee näillä näkymin jatkumaan kesäkuun toisella viikolla, tosin ilman katsojia.

Kuolleita yli 28 000

Espanjan rajoitustoimet ovat olleet maailman kovimpien joukossa. Ensimmäisten viikkojen aikana maalis-huhtikuussa kotoa ei juuri saanut poistua.

Rajoitustoimet ovat aiheuttaneet maassa myös työttömyyttä, ja vähemmistöhallituksen on välillä ollut vaikea saada tukea esittämilleen toimille. Espanjassa on osoitettu säännöllisesti mieltä rajoitustoimien hidasta purkamista kohtaan. Lauantaina laitaoikeistolainen Vox-puolue järjesti automielenosoituksia useissa Espanjan kaupungeissa.

Espanjassa on kuollut koronavirukseen liittyen yli 28 000 ihmistä, mikä on Worldometer-tilastosivun mukaan neljänneksi eniten maailmassa. Tartuntoja on vahvistettu yli 280 000. Miljoonaa asukasta kohden kuolonuhreja on 613, kun Suomessa vastaava luku on 55.

Viime päivinä uusia tartuntoja on raportoitu päivittäin muutamia satoja, ja kuolinluvut ovat monina päivinä painuneet alle sadan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE