Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Etelä-Savon koronaepäily aiheeton

Istock

Etelä-Savossa otettu koronavirusnäytteen tulos on osoittautunut negatiiviseksi, alueen sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote tiedottaa.

Demokraatti.fi/STT

Essote kertoi mahdollisesta koronaepäilystä keskiviikkona. Kuntayhtymä tiedotti, että sen piirissä on yksi potilastapaus, jolta suljetaan pois koronaviruksen mahdollisuus.

Henkilö oli ollut kotiseurannassa, joka nyt päättyy, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo STT:lle.

Essoten alueella ei tällä hetkellä ole muita koronavirusepäilyjä, mutta alueen terveydenhuolto saa yhteydenottoja asiasta huolestuneilta. Seppälän mukaan yhteydenottoja on tullut torstain aikana kymmeniä.

– Aika paljon ihmiset, jotka ovat matkustaneet minne vain, muuallekin kuin epidemia-alueille, soittavat ja kysyvät mahdollisista oireista.

Terveyspalvelujen johtaja kehottaa oireettomia ihmisiä rauhallisuuteen.

– Tällä hetkellä tilanne on rauhallinen ja voi olla luottavaisin mielin. Edelleenkin kehotamme kaikkia, jotka ovat olleet epidemia-alueilla ja oireilevat, olemaan yhteydessä puhelimitse. Muiden osalta voi olla täysin rauhassa ja seurata kansallisia ohjeita, Seppälä sanoo.
STT–Ilkka Hemmilä

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE