Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

EU-huipulta julistus: ”Venäjän on maksettava Ukrainan jälleenrakentamisesta”

LEHTIKUVA / AFP / JOHN THYS

Venäjän on maksettava Ukrainan jälleenrakennuksesta, sanoi EU:n ulkopoliittinen edustaja Josep Borrell.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Borrell sanoi aikovansa keskustella asiasta kollegoidensa kanssa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin kaksipäiväisessä kokouksessa, joka alkoi torstaina Lodzissa Puolassa.

– Tulemme tutkimaan kaikkia laillisia mahdollisuuksia, joilla voimme varmistaa, että Venäjä tulee maksamaan Ukrainassa aiheuttamastaan tuhosta. Borrell sanoi.

Borrell muistutti, että EU on jäädyttänyt liki 20 miljardin euron arvosta venäläisten varoja sen jälkeen kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa. Länsimaiden pakotteiden vuoksi taas on jäädytetty noin 300 miljardin euron arvosta Venäjän keskuspankin varoja ympäri maailmaa.

-  Nämä varat on jäädytetty, mutta jäädyttämisellä ja takavarikoimisella on vahva ero, joten lakiteknisiä keinoja on tutkittava. Mutta ehdotuksemme on pöydällä: Venäjän on maksettava Ukrainan jälleenrakentamisesta.

Venäjän valtuuskunta johtaa kokouksessa maan Etyj-edustaja Aleksander Lukashevitsh, koska Puola kieltäytyi päästämästä länsimaiden pakotelistalla olevaa Venäjän ulkoministeriä Sergei Lavrovia maahan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE