Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

EU listasi veroparatiisit pari vuotta sitten – nyt listalta päästettiin pois muun muassa Sveitsi

Istock

EU on poistanut Sveitsin veroparatiisien listaltaan. Sveitsi on ollut niin sanotulla harmaalla listalla, johon koottujen maiden verotussäännöt eivät EU:n mielestä ole olleet riittävän hyvällä tasolla, mutta jotka ovat luvanneet muuttaa sääntöjään.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Sveitsin lisäksi myös Albanian, Costa Rican, Mauritiuksen ja Serbian todettiin nyt täyttäneen kaikki veroyhteistyötä koskevat sitoumuksensa.

EU:n valtiovarainministerit antoivat torstaina puhtaat paperit myös Arabiemiraateille, joka on ollut yhteistyöhaluttomien maiden mustalla listalla. Ministerien mukaan Arabiemiirikunnat noudattaa nyt kaikkia veroyhteistyöhön liittyviä sitoumuksiaan.

Mustalle listalle jäivät vielä Amerikan Samoa, Belize, Fidzi, Guam, Oman, Samoa, Trinidad ja Tobago, Vanuatu sekä Yhdysvaltain Neitsytsaaret.

EU listasi veroparatiisit pari vuotta sitten. Listalta voi päästä pois, jos maa muuttaa verotustaan reilummaksi, lisää läpinäkyvyyttä ja sitoutuu OECD:n verovälttelyn vastaisiin toimiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE