Politiikka

EU on edelleen rauhanprojekti – puheet armeijasta johtavat harhaan

Liisa Jaakonsaaren mukaan EU on pehmeä voima.
Liisa Jaakonsaaren mukaan EU on pehmeä voima.
Liisa Jaakonsaaren mukaan EU on pehmeä voima.

– EU:n yhtenäisyys on nyt äärimmäisen tärkeää, kun USA:n vaalien jälkeen purjehditaan tuntemattomilla vesillä. Edessä on  monessa suhteessa  vaarallinen aika, jos jäsenmaat alkavat vetämään eri suuntaan, sanoi europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) lauantaina Pirkanmaan demarien piirikokouksessa

– Jos  Venäjän ja USAn välit huononevat,  Eurooppa joutuu hankalaan väliin. Jos Vladimir Putin ja Donald Trump löytävät toisensa, edessä on epävarmuuden aika. Euroopassa on sekä sisäisiä että ulkoisia uhkia.

– Ihmiskunnan kohtalonkysymys on päästä irti kiihtyvästä  asevarustelusta. Euroopan unioni on edelleen rauhanprojekti, jonka ydin on diplomatia ja dialogi sekä kriisinhallinta, Jaakosaari katsoo.

– EU:n voima on pehmeä valta  ja NATO on tärkeä Euroopan puolustuksen kulmakivi. USA:n presidentin vaalien  NATO:n tulevaisuus arvioidaan uudelleen. Eurooppalaisten johtajien on syytä tukea NATO:n vahvistumista.

– On selvää, että  eurooppalaista puolustusyhteistyötä on tiivistettävä ja standardeja hiottava yhteen, mutta puheet Euroopan armeijasta johtavat harhaan, Jaakosaari tiivisti.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat