Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

EU-parlamentin Venäjä-valtuuskunnan puheenjohtajaksi esitetään Ville Niinistöä

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistöä (kuvassa) esitetään EU:n ja Venäjän parlamenttien välisen yhteistyövaltuuskunnan puheenjohtajaksi. Asiasta kertoo vihreät tiedotteessaan. Nimitys on määrä vahvistaa EU-parlamentissa ensi viikolla.

Niinistö kertoo tiedotteessa, että valtuuskunnan työn painopisteenä on tukea muun muassa Venäjän oppositiota ja kansalaisjärjestöjen toimintaa.

-  Venäjä-valtuuskuntaa voi käyttää tänä aikana alustana Venäjän ihmisoikeusongelmien, autoritäärisen kehityksen ja sotapolitiikan haastamiseen. Europarlamentin Venäjä-valtuuskunnan puheenjohtajana aion olla aktiivinen ääni Venäjän surkean oikeusvaltio- ja ihmisoikeustilanteen haastamisessa sekä Putinin sotapolitiikan kritisoimisessa, sanoo Niinistö tiedotteessa.

PÄÄTTYNEELLÄ kaudella Niinistö oli kyseisen valtuuskunnan varajäsen, ja keskustan europarlamentaarikko Elsi Katainen toimi valtuuskunnan varapuheenjohtajana. Puheenjohtajana oli puolalainen ECR-ryhmän edustaja Ryszard Czarnecki.

Euroopan parlamentilla on lukuisia valtuuskuntia eri valtioiden kanssa. EU:n ja Venäjän välinen valtuuskunta perustettiin 1990-luvulla pitämään vuoropuhelua yllä Venäjän kaksikamarisen parlamentin eli liittokokouksen kanssa. Yhteydenpito Venäjän ylähuoneeseen eli liittoneuvostoon sekä alahuoneeseen eli duumaan kuitenkin keskeytettiin vuonna 2014, kun Venäjä miehitti Krimin niemimaan Ukrainassa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE