Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Talous

Finnair aikoo lentää viidelle maakuntakentälle suunniteltua pidempään – lennot jatkuvat 18.huhtikuuta asti

LEHTIKUVA / KIMMO RAUATMAA

Lentoyhtiö Finnair aikoo jatkaa nykyisiä lentojaan Kajaaniin, Kemiin, Kokkolaan, Joensuuhun ja Jyväskylään huhtikuun 18. päivään asti.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Siten lentoliikenne saadaan turvattua paikkakunnille, kunnes kilpailutus yhteyksistä on valmis.

–  Ymmärrämme hyvin lentoyhteyksien merkityksen alueille. Jatkamme siksi lentoja hieman aiempaa suunniteltua pidempään, jotta yhteyksiin ei tulisi katkoa ennen valtion ostoliikenteenä hankkimia yhteyksiä, sanoi Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiainen tiedotteessa perjantaina.

Kaupunkien lentoyhteydet avataan kilpailulle. Lennoista tehtävä kilpailutus ei kuitenkaan ole päässyt etenemään tavoiteaikataulussa.

Finnair oli aiemmin kertonut lopettavansa lentonsa viidelle paikkakunnalle maaliskuun lopussa. Uusia lentoja ei olisi välttämättä saatu aloitettua vielä huhtikuun alusta.

Valtio kilpailuttaa lennot loppuvuodeksi.

Virallinen ilmoitus kilpailutuksesta ensi viikolla

Lennoista tehtävä kilpailutus ei ole vielä päässyt etenemään, sillä EU:n komissio ei ole julkaissut virallisessa lehdessä tietoa kilpailutuksesta.

Liikenne- ja viestintäministeriöstä (LVM) kerrotaan, että ilmoitus julkaistaisiin ensi viikolla. Suomi ei pysty vaikuttamaan julkaisun aikatauluun.

–  Tarkoituksena oli, että ilmoitus olisi ollut lehdessä jo ennen joulua, sanoi osastopäällikkö Olli-Pekka Rantala LVM:stä STT:lle.

Kilpailutuksen valmistelu on käynnissä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa.

Finnair arvioi omaa osallistumistaan, kun kilpailutuksen yksityiskohdat julkaistaan. Yhtiön mukaan sen kalusto ei välttämättä ole sellaista, joka soveltuu parhaiten reittien matkustajamäärille.

Maakuntakentät olivat puoli vuotta ilman lentoja
Viisi maakuntakenttää oli viime vuonna ilman lentoja yli puoli vuotta, kun Finnair keskeytti lentonsa kentille koronapandemian vuoksi. Kaupungin edustajat ovat julkisuudessa tuoneet vahvasti esiin, että maakuntakenttiä ei kansainvälisen saavutettavuuden takia saa lakkauttaa ainakaan pysyvästi.

Joulukuussa Finnairin kapasiteetista oli koronapandemian takia käytössä vain noin kymmenen prosenttia.

Uutista täydennetty kauttaaltaan klo 14.33.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Toimituksen kommentit
21.4.2021
Paperiteollisuuden alasajo ei jää tähän – hedelmätön vastakkainasettelu ja jankkaus Suomen kilpailukyvystä hautaavat ongelman todelliset syyt
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE