Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Finnair ylsi uusiin ennätyksiin Pohjois-Amerikan-liikennöinnissään: +975 % verrattuna edelliseen heinäkuuhun

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Lentoyhtiöiden toiminta on vilkastunut, ja heinäkuu oli jopa ennätyksellinen matkustajamäärien osalta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Lentoyhtiö Finnairilla oli yhtiön tiedotteen mukaan heinäkuussa lähes miljoona matkustajaa. Kesäkuusta heinäkuuhun matkustajamäärät kasvoivat yli kymmenen prosenttia. Finnair operoi heinäkuussa päivittäin keskimäärin 257 lentoa.

Pohjois-Amerikan-liikenteessä matkustajia oli 81  700, mikä on yhtiön mukaan uusi ennätys kasvun ollessa yli 975 prosenttia verrattuna edelliseen heinäkuuhun. Euroopan-liikenteessä matkustajamäärät kasvoivat 390 prosenttia ja kotimaassa 109 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen.

Kilpailija Norwegian kertoo kyydinneensä heinäkuussa yli 2,2 miljoonaa matkustajaa, mikä on yhtiön mukaan korkein määrä matkustajia koronapandemian puhkeamisen jälkeen.

Ilmailualan työvoimapula näkyi siinä, että joka neljäs Finnairin heinäkuun lennoista oli myöhässä.

Norwegianin lennoista 93 prosenttia lennoista saapui yhtiön mukaan aikataulussa tai enintään tunnin myöhässä. Yhtiö liikennöi lähes 100 prosenttia aikataulun mukaisista lennoistaan käyttöasteen ollessa lähes 95 prosenttia.

-  Tämä on ollut loistava kesä Norwegianille. Heinäkuussa käyttöasteemme oli korkein moniin vuosiin ja liikennöimme lähes kaikki aikataulun mukaiset lentomme siitä huolimatta, että alalla on monia vaativia haasteita, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen yhtiön tiedotteessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE