Nyheter

Försämringar i Bennäs engagerar medlemmar i VR:s förvaltningsråd – Storbjörk uppmanar till fortsatt aktivitet

Kari Hulkko
Medlemmar i VR:s förvaltningsråd har diskuterat frågan gällande indragna tågturer till och från Bennäs, Jakobstad. (Arkivbild)

Försämringarna kring Bennäs tågstation, som FSD tidigare har kritiserat, engagerar nu också medlemmar i VR:s förvaltningsråd. Rådet har diskuterat frågan på intiativ av bland annat SDP:s ledamöter. FSD:s Jacob Storbjörk uppmanar till fortsatt aktivitet bland invånare och resenärer. 

ABL

 

Storbjörk, Jakobstads stadsfullmäktiges 1:a vice ordförande och FSD:s nyvalda dito, konstaterar i ett pressmeddelande att frågan om Bennäs tågstation har engagerat hela Jakobstadsregionen.

 

– Jag informerade våra socialdemokratiska ledamöter i VR:s förvaltningsråd om situationen och de har i sin tur också framfört våra frågor och kommentarer till VR:s ledning, säger Storbjörk.

 

 

”I företagsvärlden brukar det vara viktigt att lyssna på sina kunder. Den regeln borde också gälla VR”

 

Enligt honom är det ändå osäkert hur allting slutar. VR:s ledning verkar enligt Storbjörk fortsätta med sina förklaringar till varför besluten har fattats.

 

– Vi talar alltså om några ynka minuter för att göra resan lite kortare för resenärer från Uleåborg på bekostnad av en hel välmående och exportinriktad region som Jakobstadsregionen. Tågen måste likväl sakta in vid Bennäs tågstation och det finns alla förutsättningar att finna lösningar.

 

Storbjörk uppmanar invånare och resenärer att fortsätta ge feedback genom VR:s sidor.

 

-Själv tycker jag all den här feedbacken som framförts borde få ledningen att tänka om. I företagsvärlden brukar det vara viktigt att lyssna på sina kunder. Den regeln borde också gälla VR, säger Jacob Storbjörk

 

SDP:s ledamöter i VR:s förvaltningsråd är Katja Taimela, Raimo Piirainen och Seppo Eskelinen.

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE