Opinion

FSD Österbotten: Vargen måste tas på allvar

Foto: Johan Kvarnström
Jacob Storbjörk leder FSD Österbotten.
Foto: Johan Kvarnström
Jacob Storbjörk leder FSD Österbotten.
Foto: Johan Kvarnström
Jacob Storbjörk leder FSD Österbotten.

”För att en gång för alla råda bot på problemet med vargen, behövs en tillräcklig licensjakt som bygger på trovärdiga siffror.”

 

DEBATT

 

Den senaste tiden har vi nåtts av nyhetsartiklar om vargstammen i Österbotten. Vargen har börjat röra sig allt närmare bebyggelse. Vi har även nåtts av information från föräldrar som inte låter sina barn ta sig till skolan själva, utan är beroende av skolskjuts p.g.a. att vargen, som kommit allt närmare, lurar i skogen.

Vår åsikt är klar i FSD Österbotten. Människors oro kring vargen måste tas på allvar. Det är dags att våra beslutsfattare och myndigheter tar i tu med saken, för att skydda människor, boskap och husdjur. Vi har alla som finländare en grundläggande rättighet att känna oss trygga där vi bor.

För att en gång för alla råda bot på problemet med vargen, behövs en tillräcklig licensjakt som bygger på trovärdiga siffror. Därtill behövs undantagsjakt beviljas för att få vargstammen, som rör sig i våra trakter, att återigen hålla tillräckligt avstånd och visa respekt för människan.

 

FSD Österbotten

Jacob Storbjörk, ordförande

Jonna Lindqvist, vice ordförande

 

 

Delningar

Dela denna artikel

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Följ oss:
Mer om ämnet:

Kommentarer

Mest lästa