MENY

FSD valde styrelse – Kock och Karlsson fortsätter leda distriktet

Kuva: Foto: Johan Kvarnström
Från vänster: FSD:s verksamhetsledare Hildur Boldt, Jacob Storbjörk, Topi Lappalainen, Mikael Gerkman, Lilian Strömberg, Anette Karlsson, Viktor Kock, Jonna Lindqvist, Tomi Kontkanen, Folke Sundman och Kjell Grönqvist.

FSD:s ordförande Viktor Kock och vice ordförande Anette Karlsson har fått förnyat förtroende för respektive uppdrag de kommande två åren. Bägge valdes enhälligt av kongressen i Vasa.

 

 

Senast FSD valde styrelsepresidium var det så jämnt i ordförandekampen att lotten avgjorde mellan Kock och Karlsson. Det skedde till Kocks fördel, varefter Karlsson valdes till vice ordförande.

 

Det var två år sedan. Detta veckoslut fick de båda förnyat förtroende enhälligt; bägge var de enda nominerade för respektive uppdrag.

 

Viktor Kock uttryckte stor tacksamhet efter återvalet.

 

– Tack kamrater! Att bli vald till ordförande för Finlands äldsta politiska organisation var stort. Att bli återvald är större. Jag ska göra mitt bästa för att förvalta det.

 

Kock konstaterade att samarbetet med Karlsson har fungerat utmärkt från första stund. Däremot stack han inte under stol med att det tog ett tag för det nya presidiet och nya styrelsen, i samarbete med nya verksamhetsledaren, att hitta sina former och roller.

 

– Jag vill tacka styrelse och tjänstemän, men framför allt er medlemmar, ni som hjälpt mig. Den hjälpen var avgörande för mitt beslut att ställa upp för återval, sade Kock.

 

Nya namn i styrelsen

 

Medan presidiet fortsätter skedde en del förändringar i styrelsen, Kongressen beslöt att styrelsen består av nio medlemmar och slapp därmed utesluta någon av de nio nominerade.

 

Den nya styrelsen består av Mikael Gerkman, Jacob Storbjörk, Jonna Lindqvist, Topi Lappalainen, Kjell Grönqvist, Sirkka-Leena Holmberg, Karita Pihlström, Tomi Kontkanen och Lilian Strömberg. Suppleanter är Peter Sjökvist, Erica Helin och Tom Rehn.

 

Folke Sundman blev återvald som fullmäktigeordförande för FSD.

ÄMNESORD

Diskussion

SDP i Korsholm valde ny styrelse – ”Vi är inne i en generationsväxling”

Alf Hjerpe och Rebecca Åkers hör till styrelsen, Åkers som vice ordförande.

Korsholms socialdemokratiska förening har valt Kim Eriksson till ny ordförande för 2018-2019. Höstmötet valde också Rebecca Åkers till vice ordförande. Övriga styrelseledamöter är Alf Hjerpe, Annika Ahläng och Leif Wester.

Lue lisää

Diskussion

Antti Rinne besökte Lovisa kraftverk

SDP:s ordförande Antti Rinne besökte Lovisa kraftverk tillsammans med lokala beslutsfattare på måndagen. Under besöket diskuterades kraftverkets framtid, men också vårdreformen kom upp. Lovisaboarna var också oroliga om vad vårdreformen kommer att betyda för regionen. Rinne presenterade kort SDP:s vårdreformsmodell till lokala beslutsfattarna.

Lue lisää

Diskussion

Anette Karlsson: ”Ändra lagen så att barn kan bo på två adresser!”

Kuva: Foto: Johan Kvarnström
Anette Karlsson.

Lagstiftningen ska inte skapa hinder för barnens rätt till båda föräldrarna, säger Anette Karlsson som kämpar för att barn ska ha rätt till skolskjuts från två hem.

Lue lisää

Diskussion

Karita Blom: Bra resultat når vi genom att satsa på undervisning

Kuva: Foto: Johan Kvarnström
Karita Blom på SDP:s partifullmäktige i Åbo den 18 november 2017.

FSD:s representant på höstens partifullmäktige, Karita Blom, slog ett slag för satsning på utbildning.

Lue lisää

Diskussion