Nyheter

FSD valde styrelse – Kock och Karlsson fortsätter leda distriktet

Foto: Johan Kvarnström
Från vänster: FSD:s verksamhetsledare Hildur Boldt, Jacob Storbjörk, Topi Lappalainen, Mikael Gerkman, Lilian Strömberg, Anette Karlsson, Viktor Kock, Jonna Lindqvist, Tomi Kontkanen, Folke Sundman och Kjell Grönqvist.

FSD:s ordförande Viktor Kock och vice ordförande Anette Karlsson har fått förnyat förtroende för respektive uppdrag de kommande två åren. Bägge valdes enhälligt av kongressen i Vasa.

Johan Kvarnström

 

 

Senast FSD valde styrelsepresidium var det så jämnt i ordförandekampen att lotten avgjorde mellan Kock och Karlsson. Det skedde till Kocks fördel, varefter Karlsson valdes till vice ordförande.

 

Det var två år sedan. Detta veckoslut fick de båda förnyat förtroende enhälligt; bägge var de enda nominerade för respektive uppdrag.

 

Viktor Kock uttryckte stor tacksamhet efter återvalet.

 

– Tack kamrater! Att bli vald till ordförande för Finlands äldsta politiska organisation var stort. Att bli återvald är större. Jag ska göra mitt bästa för att förvalta det.

 

Kock konstaterade att samarbetet med Karlsson har fungerat utmärkt från första stund. Däremot stack han inte under stol med att det tog ett tag för det nya presidiet och nya styrelsen, i samarbete med nya verksamhetsledaren, att hitta sina former och roller.

 

– Jag vill tacka styrelse och tjänstemän, men framför allt er medlemmar, ni som hjälpt mig. Den hjälpen var avgörande för mitt beslut att ställa upp för återval, sade Kock.

 

Nya namn i styrelsen

 

Medan presidiet fortsätter skedde en del förändringar i styrelsen, Kongressen beslöt att styrelsen består av nio medlemmar och slapp därmed utesluta någon av de nio nominerade.

 

Den nya styrelsen består av Mikael Gerkman, Jacob Storbjörk, Jonna Lindqvist, Topi Lappalainen, Kjell Grönqvist, Sirkka-Leena Holmberg, Karita Pihlström, Tomi Kontkanen och Lilian Strömberg. Suppleanter är Peter Sjökvist, Erica Helin och Tom Rehn.

 

Folke Sundman blev återvald som fullmäktigeordförande för FSD.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE