Nyheter

FSUD årets distrikt inom Socialdemokratisk ungdom

Foto: Demarinuoret
Rebecca Åkers, Jacob Storbjörk och Ursula Storbjörk representerade FSUD på SONK:s och Demarinuorets glöggkväll i Helsingfors.

Finlands Svenska Unga Socialdemokrater (FSUD), det svenskspråkiga distriktet inom Socialdemokratisk ungdom, utsågs igår till årets distrikt inom förbundet. Ordförande Rebecca Åkers säger att det betyder mycket för distriktet, som har helt andra förutsättningar än de övriga. 

Lukas Lundin

Arbetarbladet

 

Utmärkelsen delades ut i samband med Demarinuorets och det socialdemokratiska studerandeförbundet SONK:s gemensamma glöggkväll i Helsingfors på onsdagen. Motiveringen lyder:

 

– Finland Svenska Unga Socialdemokrater har varit aktiva, ordnar många evenemang och är närvarande på sociala medier.  FSUD gjorde ett fantastiskt jobb år 2019 och förtjänar det här erkännandet.

 

Avgående ordförande Rebecca Åkers representerade FSUD tillsammans med Jacob och Ursula Storbjörk. (Foto: Socialdemokratisk Ungom)

 

FSUD:s avgående ordförande Rebecca Åkers säger att det betyder mycket för FSUD, den minsta kretsen inom Socialdemokratisk ungdom, att få ett sådant erkännande.

 

– Vi har andra förutsättningar än de andra kretsarna, eftersom vi har hela landet som verksamhetsområde snarare än en viss region, och vi har inte heller någon anställd vilket nästan alla kretsar har, säger Åkers.

 

Trots det har FSUD år 2019 lyckats vara aktiva på sociala medier, ordna välbesökta evenemang och värva nya medlemmar.

 

– Särskilt stolt är jag över hur aktiva vi var inför riksdagsvalet och vår diskussionskväll om cannabislagstiftning i januari. Det är roligt att få erkännande för det hårda arbete vi gjort och gör, och vi hoppas detta får upp de andra kretsarnas ögon om FSUD:s existens och verksamhet för vidare samarbete på två språk.

 

Efter årsskiftet fortsätter verksamheten, då med nyvalda ordförande Filip Dahlskog vid rodret. Åkers själv fortsätter i styrelsen och ser fram emot det nya året. Målsättningarna är redan klara.

 

– Vårt mål för nästa år är att fortsätta engagera unga med lättillgängliga evenemang och lättförståelig politisk kommunikation, och särskilt utveckla vår verksamhet i södra Finland, säger Åkers.

 


 

Även Demarinuoret står inför ett ordförandeskifte nästa år. Igår meddelade sittande ordförande Mikkel Näkkäläjärvi att han inte ställer upp för omval, efter nästan fyra år på posten.

 

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mer om ämnet

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE