Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Gebhard: SDP haluaa määritellä lainsäädännöllä työsuhteen kokoaikaisuuden pääsäännöksi

Jukka-Pekka Flander
SDP:n kansanedustaja Elisa Gebhard.

SDP:n perjantaina julkaistussa rakenne-, työllisyys- ja kasvutoimipaketissa esitetään keinoja taklata vastentahtoista osa-aikatyötä. Kansanedustaja Elisa Gebhard (sd.) näkee, että avaus parantaisi tuhansien suomalaisten arkea.

Demokraatti

Demokraatti

– Hallituksen retoriikan mukaan osa-aikatyöntekijät kieltäytyvät vapaaehtoisesti kokopäivätyöstä. Suomessa on noin 100 000 ihmistä, jotka haluaisivat tehdä kokoaikatyötä, mutta joutuvat tyytymään osa-aikaisiin työsuhteisiin. Kyse on siis siitä, että kokopäiväisiä töitä ei ole aina tarjolla sitä haluaville. SDP haluaa määritellä lainsäädännöllä työsuhteen kokoaikaisuuden pääsäännöksi. Haluamme, että jokaisella olisi mahdollisuus tehdä täysipäiväistä työtä, jos niin haluaa, Gebhard toteaa tiedotteessaan.

SDP:n paketissa halutaan myös lisätä työntekijöiden oikeutta saada lisätyötä sekä siten mahdollisuuksia saada enemmän tuloja.

– On kuitenkin ensisijaisen tärkeää, että lisätyön teettäminen olisi mahdollista vain työntekijän suostumuksella. Työntekijöiden on saatava itse päättää, milloin he tekevät lisätyötä. Näin jotta he eivät joudu kohtuuttomiin tilanteisiin, Gebhard sanoo.

Tiedotteensa lopuksi Gebhard muistuttaa, että osa-aikatyötä tarvitaan kuitenkin myös tulevaisuudessa.

– Meidän on tunnustettava, että osa-aikatyöllä on tärkeä rooli yhteiskunnassamme. Moni ei kykene esimerkiksi lapsien tai omaishoidettavan läheisen vuoksi tekemään töitä kokopäiväisesti, mutta haluavat tehdä kuitenkin sen, mitä voivat. Työttömyysturvan suojaosan leikkaaminen on ollut kova isku monille osa-aikatyöntekijöille. Se on tehnyt arjesta epävarmempaa ja vaikeuttanut elämän perusasioista huolehtimista. Sen vuoksi SDP haluaa peruuttaa työttömyysturvan suojaosan leikkaamisen. Tämä on keino tuoda turvaa ja vakautta monen suomalaisen arkeen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE