Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Haavisto: Suomen ja Ruotsin delegaatiot matkustavat Turkkiin huomenna

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Suomesta ja Ruotsista on huomenna keskiviikkona lähdössä delegaatiot Turkkiin keskustelemaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä, ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoo.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Haavisto kertoi asiasta Maailman talousfoorumissa Sveitsin Davosissa järjestetyssä paneelikeskustelussa.

Delegaatiot matkustavat Haaviston mukaan Turkin pääkaupunkiin Ankaraan.

Turkki on toistuvasti ilmaissut vastustavansa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on syyttänyt maita muun muassa ”terroristien majoittamisesta” viitaten muun muassa kurdien sissijärjestö PKK:hon.

-  Me olemme ymmärtäneet, että Turkilla on omia turvallisuushuolia liittyen terrorismiin. Me uskomme, että meillä on hyviä vastauksia näihin kysymyksiin, koska me olemme osa terrorismin vastaista taistelua. Me uskomme, että nämä kysymykset voidaan ratkaista, Haavisto sanoi paneelikeskustelussa.

-  Tässä voi olla esillä myös sellaisia asioita, jotka eivät suoraan kytkeydy Suomeen ja Ruotsiin, vaan enemmän muihin Naton jäseniin. Olen varma, että hyvässä hengessä Nato voi ratkaista nämäkin kysymykset.

”Ruotsin ja Suomen on lopetettava terrorismin tukeminen.”

Haavisto kertoi käyneensä tänä keväänä kahdesti Turkissa ja keskustelleensa paljon Turkin ulkoministerin Mevlüt Cavusoglun kanssa.

-  Noissa keskusteluissa ei noussut esiin mitään ongelmia.

Ulkoministeriön viestinnän mukaan neuvotteluja Turkissa käydään virkamiestasolla. Ministeriön viestintä ei suostunut valottamaan STT:lle Suomen delegaation koostumusta eikä sen kokoa.

Turkin ulkoministeriön mukaan delegaatiot tapaavat Ankarassa Erdoganin tiedottajan Ibrahim Kalinin sekä Turkin varaulkoministerin Sedat Önalin.

Ulkoministeri Cavusoglu kertoi Turkin medialle uutistoimisto AFP:n mukaan, että Ankara on valmistanut ”sopimusluonnoksen” Ruotsille ja Suomelle neuvottelujen pohjaksi.

Turkkilaisen HaberTurk-lehden mukaan Cavusoglu sanoi Turkin haluavan sopia Suomelta ja Ruotsilta vaatimistaan toimista kirjallisesti.

-  Ruotsin ja Suomen on lopetettava terrorismin tukeminen. Haluamme kirjallisen sopimuksen konkreettisista toimista, Cavusoglu sanoi HaberTurkin mukaan.

Uutista päivitetty

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE