Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Hallitukselta halutaan nyt selvitys siitä, kuinka paljon koronavirustartuntoja on ollut ravintoloissa

Istock

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa arvostelee kannanotossaan, että hallituksen päätökset työntävät matkailu- ja ravintola-alan yritykset kuilun pohjalle.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Rajoitukset merkitsevät kylmää syksyä ja hyytävää talvea matkailualan yrityksille ja niiden työntekijöille. Ulkomailta Suomeen suuntautuva vapaa-ajanmatkailu sekä kokous- ja kongressimatkailu tulisi saada käyntiin. Yli 25 ilmaantuvuusluvun maista saapuvien matkailijoiden karanteeni tulisi poistaa ja korvata se lentokentillä ja satamissa tehtävillä pikatesteillä. Vaikka se maksaa, kustannukset ovat kuitenkin merkittävästi pienemmät kuin konkurssit ja niistä aiheutuva työttömyys, joiden vaikutukset ulottuvat vielä pitkälle koronan pahimman vaiheen jälkeiseen aikaan”, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo.

MaRan jäsenkyselyn mukaan yksin asiakaspaikkamäärien leikkaaminen puoleen vähentää yritysten liikevaihtoa ainakin 40 prosenttia hieman yli puolessa ravintoloista. Kyselyyn vastasi 730 jäsenyritystä, joilla on tuhansia ravintoloita.

”Ravintolat ja kahvilat ovat hoitaneet tehokkaasti omavalvontaa sekä huolehtineet erinomaisesti asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta, minkä vuoksi asiakkaiden on ollut turvallista käydä ravintoloissa. Omavalvonnan onnistuminen näkyy siinä, ettei niistä ole lähtenyt liikkeelle koronavirustartuntoja. Esitän pääministeri Sanna Marinin hallitukselle julkisen pyynnön esittää selvitys siitä, kuinka paljon koronavirustartuntoja on ollut ravintoloissa. Pyydän edelleen perusteluja perustuslain näkökulmasta sille, miksi rajoitukset elinkeinovapauteen ovat välttämättömiä. Nämä rajoitukset uhkaavat tuhansien ravintolayritysten olemassaoloa ja sen myötä kymmeniä tuhansia työpaikkoja, joten selvityksen saaminen päätöksen perusteista on välttämätöntä”, Lappi sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE